Talk: Art and Society through Feminist Degrowth
Syndicate of Creatures og Kulturhuset Islands Brygge inviterer, i samarbejde med CApE og international forsker Anitra Nelson, til et arrangement med performative oplæsninger og fælles samtaler om radikal samfundsforandring set gennem et feministisk Degrowth-perspektiv. Samtalen foregår på engelsk med Rebecca Rutt som moderator.
Gennem samtale, kunstneriske udtryk og kropsligt nærvær vil vi undersøge tre enkle, men kraftfulde begreber: omsorg, fællesskab og kreativitet og hvordan de kan udfordre gængse samfunds- og økonomiske strukturer. Hvordan kan kunst fungere som en katalysator for reel forandring? Hvordan kan feministiske Degrowth-tanker hjælpe os med at udfordre samfundsstrukturer der udnytter klodens ressourcer og i stedet gentænke temaer som værdi, bæredygtighed og fællesskab?
Kom og vær med til en inspirerende eftermiddag, hvor vi sammen udforsker nye idéer og lader fantasien være et redskab for forandring.
Mød deltagerne
Vis alle
Læs mere om folkene bag arrangementet
Anitra Nelson er aktivist og forsker tilknyttet University of Melbourne (Australien) og Degrowth Central Victoria.
Hun har bidraget til Degrowth-litteraturen gennem bl.a. redaktion af Housing for Degrowth (2018) og Food for Degrowth (2021) samt den kommende Routledge Handbook on Degrowth (udkommer juni 2025). Hun er også medforfatter til Exploring Degrowth: A Critical Guide (2020) sammen med Vincent Liegey.
Rebecca Rutt er lektor og aktiv i University of Copenhagen Degrowth Network og har en baggrund i økologisk og kritisk feministisk teori. Rebecca Rutt har deltaget som forsker og oplægsholder på Degrowth festival Copenhagen.
The Syndicate of Creatures (tSoC) er en kunst- og interventionsgruppe med base i København, og består af billedkunstner og kunst teoretiker Nanna Gro Henningsen, Human Økolog og performer Michelle Appelros og billedkunstner og kurator Signe Vad. Gruppen samarbejder med en bred variation af fagfolk og laver udstillinger, events, workshops og intervenerende projekter, der alle handler om at genoverveje, hvordan vi bebor denne planet. tSoC er initiativtagerne bag Degrowth Festival Copenhagen 2023 og 2024 og er en del af International Degrowth Network.
Center for Applied Ecological Thinking (CApE) er et humanistisk forskningscenter (Københavns Universitet) placeret i det grønne fællesskab ‘Læderstræde 20’. CApE er sat i verden for at bringe humanistisk klima- og miljøforskning i spil i aktuelle debatter og konkrete omstillingsudfordringer. Igennem talks, workshops, seminarer, laboratorier, og debatter deler de viden om økologiske kriser, klimaforandrede livsvilkår og hvordan vi skaber meningsfulde fremtider. Centret producerer også podcasten Økotanker.
Hvad er Degrowth?
Degrowth er et begreb og forskningsområde inden for grøn omstilling, og handler om hvordan vi gennem kontrolleret og retfærdig nedskalering af ressource- og energiforbruget kan bringe os tilbage i balance med naturen, samtidig med at vi forbedrer menneskelig trivsel.
Helt konkret handler degrowth om at omorganisere økonomien, så vi nedskalerer de mest ødelæggende sektorer, og i stedet prioriterer de sektorer, der fremmer menneskelig trivsel og økologisk bæredygtighed.
Kontakt
Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18