Humleridderne + support

Den legendariske Amager-hiphopgruppe Humleridderne er tilbage på hjemmebane til et brag af en old school hip-hop-fest i Kulturhuset Islands Brygge!

Årets jule-old school hip-hop-fest afholdes traditionen tro på J-DAG den 1.11 2024 i Kulturhuset Islands Brygge.

Humleridderne blev dannet i 1987 i Tårnby på Amager og bestod af Dan Holmfjord, Jimmi Sommer og Daniel Herfort-Bruun. Gruppen fik især succes i midthalvfemserne i kølvandet på den bølge af dansk rapmusik som bl.a. MC Einar, Rockers By Choice og Østkyst Hustlers havde stået i spidsen for, og deres første album var da også delvist produceret af Chief 1 fra RBC.

Humleridderne kom vidt omkring og bidrog bl.a. i 1996 med "Røvervisen" på Åh Abe-CD'en Hej Frede 1996. Humleridderne blev hurtigt en af Danmarks mest succesrige rapgrupper og fik tilmed prisen som "Årets nye danske navn" ved Danish Music Awards i 1997 for deres første album Jeg Gi'r En Omgang Hvis Du Gi'r To!!, som bl.a. indeholdt hittet "Malerhjerne". Det solgte næsten 100.000 eksemplarer. Senere i 1997 udsendte gruppen deres andet album, En Genial Gaveidé som indeholdt den samfundskritiske "Brobygningshysteri" om Øresunds-broen, samt "Operation Blå Storm" – som var Humleriddernes modtræk til tidens Smølfe-udgivelser.

I 2003 udsendtes gruppens foreløbigt sidste album Supersky. Året efter gik Humleridderne stille og roligt på standby. Dan og Jimmi fortsatte deres malergerning, som var blevet sat på hold i gruppens hektiske år, og Daniel Herfort-Bruun gik i lære som revisor og helligede sig familielivet.

Men i 2009 lagde Humleridderne deres 9 - 16 job til side for at spille "Malerhjerne" på Bøgescenen på Skanderborg Festivalen som en del af Smukkoncerten Vol. II. Og siden er det blevet til en lang række udsolgte koncerter bl.a. på VEGA den 02.11 2018, hvor de sammen med MC Einar fejrede årets julebryg og MC Einars 30 års jubilæum.

Det er nu blevet en fast og festlig tradition, at Humleridderne indtager Kulturhuset Islands Brygge den 1. november, når sneen falder, så saml dine homies til et brag af en old school hip hop-fejring!

Praktisk info

Fredag 1. november kl. 20.00 / Dørene åbner kl. 19.30
Koncert med ståpladser

 

Lyt til musikken

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge, Koncertsalen

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med