Fra ord til tallerken - Bælgfrugter og bæredygtighed

Kom og vær med når vi i fællesskab skal læse, smage, dufte og mærke på madens mange muligheder og diskutere klima og miljøspørgsmål gennem litteraturen og kunsten.

Til denne workshop sætter vi fokus på bælgfrugter og læser to tekster om linser, bønner og ærter. Vi skal tale om bælgfrugternes evne til at styrke jorden og skal opleve en kunstner (tba) lave en performance med om jord og spirer, mens vi smager på forskellige lokalt dyrkede bælgfrugter.

Vi skal i løbet af workshoppen læse uddrag af en række litterære værker gennem guidede fælleslæsninger, og tale om hvordan disse fremskriver et væld af madverdener. Derudover skal vi stifte bekendtskab med en række kunstnere, som gennem performative praksisser inddrager os i nærværende, mystiske og fantasifulde madoplevelser.

Der er ingen krav om forberedelse eller forudgående viden, arbejdet med de forskellige litterære og kunstneriske praksisser vil derimod vække vores intuitve forestillingsevne og appetit. Rækken af workshops giver på den måde en rig mulighed for både at stifte bekendtskab med madrelateret kunst og litteratur, stille nogle af de helt store klima- og miljøspørgsmål og inspirere os til at tænke mad på nye måder.

Arrangementet er en del af workshoprækken 'Fra ord til tallerken' 

Kom med når vi i fællesskab skal læse, smage, dufte og mærke på madens mange muligheder og diskutere klima og miljøspørgsmål gennem litteraturen og kunsten.

Vi skal i fællesskab udforske hvordan kunst og litteratur kan inspirere vores forestillingskraft gennem fortællinger om hvad og hvordan vi spiser. Vi står i en klimakrise, som kræver at vi gentænker de måder vi lever på og en væsentlig del af forandringen handler derfor også om hvordan vi forholder os til vores madkulturer. Til disse workshops tager vi afsæt i en poetisk, kreativ og praktisk indgang til klimakrisen, når vi gennem litteratur og kunst lever os ind i gamle såvel som nye og fremtidige madfortællinger.

2/11 Fra ord til tallerken - Brød og omsorg

9/11 Fra ord til tallerken - Bælgfrugter og bæredygtighed

16/11  Fra ord til tallerken - Kartofler og klimadilemmaer

23/11  Fra ord til tallerken - Forrådskammer og forbindelser

 

Bag Fra ord til tallerken står Karoline Glaser Eigaard og Mathilde Tams Jensen.

Karoline Glaser Eigaard er cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet med speciale i myternes rolle i dansk økolitteratur og litteraturens bæredygtige potentialer. Mathilde Tams Jensen er cand.mag i kunsthistorie, også fra Københavns Universitet og har specialiseret i økokunsthistorie, særligt med fokus på “madkunst”, regenerative praksisser og økologisk sensibilitet. Vi elsker mad, både at spise den, lave den og tale en hel masse om den, og vi er af den klare overbevisning, at netop kunst og litteratur kan hjælpe os til at forme nye madkulturer.
 

 

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med