Degrowth Festival 2024

Kom med til folkefestival i Kulturhuset Islands Brygge, hvor vi i fællesskab udforsker degrowth-koncepter gennem workshops, oplæg, kunst, performance og fællesspisning.

Hvordan kan vi gentænke vores dagligdag, økonomi og forbrug i en mere regenerativ retning og derved skabe omsorgsfulde fælleskaber med hinanden og med naturen?  Til Degrowth Festival bliver du introduceret til modvækst-begreber og økologisk og feministisk økonomi. 

I løbet af festivalens to dage kan du deltage i workshops og samtalegrupper, opleve kunstinstallationer og tankevækkende performances og udveksle tanker og idéer over et lækkert vegansk måltid til fællesspisning.

Program

Lørdag 21.9

  • Laura Horn (Associate Professor, Department of Social Sciences and Business, RUC) og Vasna Ramasar (Senior Lecturer, Lund University) i samtale om solidaritet og Degrowth. (på engelsk)
  • Aktivisme-workshop med Salvatore Paolo de Rosa, researcher in political ecology, University of Copenhagen. (på engelsk) 
     

Søndag 22.9

  • Ekatarina Chertkovskaya (Project coordinator, Researcher, Environmental and Energy Systems Studies, Lund University) i samtale med forsker og aktivist Fernando Racimo om Degrowth strategier. (på engelsk)
  • Oplæg og samtale om grøn omstilling globalt og lokalt med forsker fra Klima- og Omstillingsrådet, Jens Friis Lund.

    Både lørdag og søndag vil der være workshops, performances og fællesspisning. 

    Workshop-program:

  • Materialeworkshops med svampebyggeworkshop af Hypha Co-La
  • Permakultur-workshop med planteværker af kunstner Karin Lorentzen. 
  • Samtaleworkshops om: Manifest for mad-suverænitet af Sofie fra Forum for Madsuverænitet, pengesystemer af Mathias fra Gode Penge, Andelssamfundet i Hjortshøj af Niels Aagaard fra Det Fælles Bedste, beyond donuts af Linda Luciani fra Degrowth CPH
  • ZOMBIES - CONNECTING PEOPLE workshop af performerne Jon Irigoyen og Emma Hovi fra the Social Choreography Lab Helsinki
  • Body mapping sanse-workshop og sci-fi/utopi workshop af Degrowth CPH.

    Workshops foregår på både dansk og engelsk

    Performances og kunstprogram:

  • #YouAreNotAlone tripodperformance med danser, performer og aktivist Tanya Montan Rydell.
  • Performativ mycelie-meditation med performer og aktivist Ida Dalsgaard Nicolaisen.
  • Tromme/danse performances af Felia Gram-Hanssen og Stine Frandsen.
  • Frø-fotokunst af Camilla Berner
  • Præsentation af Earthweavers og lyd-performance af Claus Haxholm.

Bag Degowth Festival står Signe Vad og Michelle Appelros fra the Syndicate of Creatures og Kulturhuset Islands Brygge. Festivalen er blevet til igennem et samarbejde mellem mange forskellige organisationer og grupper så som Global Aktion, Degrowth CPH.

Festivalen har i år modtaget støtte fra Statens Kunstfond, Amager Vest Lokaludvalg, Fællespuljen, LB Foreningen og International Degrowth Network.

Tilmelding:

En billet koster 30 kr. pr. dag og der indgår vegansk mad og kaffe/te.

Om Degrowth Festivalen:


Samfundet står overfor store udfordringer for omstilling til et regenerativt system. Degrowth bevægelsen arbejder på at udvikle ideer for hvordan vi kan leve med hinanden og naturen uden at nedbryde, men i stedet bygge op – sammen.

Degrowth festivalen vil italesætte radikale løsninger, på vores radikale problemer, ved at præsentere nye tænkninger for hvordan vi organiserer os og opbygger spirende fællesskaber for omstilling. I løbet af weekenden får alle mulighed for at deltage i samtalen om, hvordan vi kan løse de hårdknuder, vi står i, blive inspireret og finde håb i fællesskabets muligheder for omtænkning.

Degrowth Festival 2024 handler om samfund, solidaritet og spirende fremtider. Temaer med fokus på strategier for håb, vil blive præsenteret gennem workshops og paneler. Oplæg og workshops vil kredse om solidaritet og visionær omstrukturering, inddragende workshops, fællesspisning og sanselige kunstneriske indslag, der stimulerer forbundenheden til hinanden og hacker vores vanetænkning. Desuden vil der indgå et fredspanel lørdag aften, udviklet i samarbejde med eksil kunstnere fra Belarus og danske aktivister.

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med