Når queerness møder kunstig intelligens

Paneldebat: hvilken effekt har kunstig intelligens på queer liv, queer kreativitet og queer aktivisme?

Hvad sker der egentligt når queerness og kunstig intelligens mødes? Og hvad er kunstig intelligens overhovedet? Og hvilken effekt har kunstig intelligens på queer liv, queer kreativitet og queer aktivisme? 

Det er blot et par af de spørgsmål, som panelet forsøger at besvare denne aften i Kulturhuset Islands Brygge. Panelet består af fire queer kunstnere, aktivister, designere og forskere, der alle arbejder med kunstig intelligens på vidt forskellig vis. Om du er storforbruger af ChatGPT eller ej, kommer du med garanti til at forlade aftenen med et nyt syn på digital identitet, queerness og, ikke mindst, kunstig intelligens. 

Panelets deltagere er:

Algoritmisk kunstner Ada Ada Ada (hun/hen), der arbejder med queerness, data, algoritmer i en bred skare af kunstformer, der bl.a. inkluderer performance, video, net kunst, erotiske noveller og interaktive installationer.

Christoffer Koch Andersen (han/de) er trans aktivist og forsker med en MPhil fra Cambridge Universitet. Han undersøger de sociopolitiske implikationer af algoritmer og udforsker deres kapitalistiske, racialiserede og cisheteronormative effekt på transkønnede menneskers livskvalitet. 

Monir Mooghen (de/den) er teknoantropolog hos Cybernauterne. Deres arbejde fokuserer især på teknologisk diskrimination, og på hvordan digitale platformes design og indholdsmoderation har en negativ indflydelse på minoriteter. 

Sophie Gevind (hun/hende) er stifter og kreativ direktør i det etiske kreative bureau Public Service Agency og non-profit organisationen Public Service Organisation. Sophies mission er demokratisere kreativitet.

Praktisk info

Onsdag 15. maj kl. 19 i Kulturhuset Islands Brygge
Forsalg: 50 kr. / 60 kr. i døren

 

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med