Herskerne og hjælperne - foredrag med journalist og forfatter Joakim Jakobsen

Dette anekdote-fyldte foredrag hylder de selvopofrende og ubesungne helte; hjælperytterne.

Tour de France er ikke bare en konkurrence, vor fascination af løbet tager ikke kun udgangspunkt i hvem der kommer først over stregen, men også i de store menneskelige historier rytterne bærer med sig på landevejene og i bjergene.

Noget ganske specielt for Tour de France og cykelsport er, at nummer 142 også nyder dyb respekt. Især hvis der er tale om en fagmand, som ydmygt leverer sit ypperste til fordel for en samlet gevinst. 

Men det var aldrig meningen, at det skulle blive sådan. I dag er domestique en hædersbetegnelse, men det var ment som en hån - "kammertjener" eller "tyende" - da Tour-chef Henri Desgrange i 1911 fnyste ad historiens første officielle hjælperytter, Maurice Brocco.

Dette anekdote-fyldte foredrag hylder de selvopofrende og ubesungne helte.

Kom og hør mere end 100 års historier om de største hjælperyttere og deres herskere: Fra Maurice Brocco og Apo Lazaridès til George Hincapie, Jens Voigt og Michael Mørkøv.

Joakim Jakobsen, journalist og forfatter til det 6 kilo tunge værk ”Tour de France”, fortæller om de ryttere der ofrer sig for vinderne. Vandbærerne, hjælperytterne, der slider sig halvt ihjel og må opgive egne klassementsdrømme.

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København
Del med