Change language

Sommersjov for børn og unge i Kulturhuset

09.06.2017
Skriv en historie, lær at jonglere og fang en krabbe i sommerferien!

Sommerprogrammet for børn og unge i kulturhuset indbyder til, at både fantasi og krop kan slå kolbøtter og vejrmøller. 

Koncert for de bittesmå:

27/6 kl. 10.00
Line Gaardmans Musikalske Eldorado

Musikalsk underholdning og leg med masser af instrumenter og farverige rekvisitter for børn 3 mdr. - ca. 7 mdr. og deres forældre. Vi leger med musikken, og oplever musikkens univers igennem alle sanserne. Alle sange er inspireret og skabt i det musikalske univers, hvor de voksne kan tage sangene og legene med hjem, og bruge dem som en naturlig del hverdagen.
Entré: 40 kr. / Køb billetter i forsalg HER
Alle babyer og voksne, der deltager i arrangementet, skal have billet. 

 

For alle børn og deres nysgerrige voksne:

18/6 kl. 12.00 – 16.00
SUPER farverig SØNDAG

Kom og lav din egen plantemaling, og brug farverne til at lave modellervoks og andre kunstværker. Vi sanser, går på opdagelse og udforsker i de forskellige planter og grøntsagers evner, både til farver og tryk – de modige kan også få en smagsprøve! Alle farverne er økologiske og fri for kemiske tilsætningsstoffer – der er kun det i, vi selv tilføjer.

Vi laver et stort fællesbillede, hvor vi maler med bobler, forstøvere, salt og alt det du ellers ikke plejer at male med! Vi slutter dagen af med at lave vores egne små Pop Up haver, hvor vi sår små frø og laver kunstneriske baggrundsbeholdere, der er lige til at flytte ind i vindueskarmen. Undervejs vil vi komme ind på, hvad planterne kan bruges til og hvilke kvaliteter de har, og maler til sidst de fine beholdere med vores naturlige plantemaling.
Gratis

 

2/7 kl. 12.00 – 15.00
SUPER fiske SØNDAG

SUPER SØNDAG er kulturhusets kreative chill out og legeplads for både børn og voksne.
Der sker mange ting i havnen. Måske flere end du tror?! For havnen er fyldt med vand. Og vandet er fyldt med fisk. Kom ned på Bryggetrappen og lån et fiskenet og hør om hvilke fisk og andre spændende væsner der lever her. Og indenfor i Kulturhuset går der fisk i det hele...
Gratis

 

For de lidt større børn:

3. + 4. juli kl. 10.00 - 14.00
Skriveworkshop for børn og unge i alderen 10 – 14 år med forfatter Ditte Steensballe

Vi skriver i solen, oppe i Kulturtårnet på Knippelsbro og i Togvognen på Islands Brygge! Vi rykker skrivebordets fire verdenshjørner ud i det fri, hvor vi taler om fantasi og virkelighed. Vi leger med sproget, observerer med alle sanser og taler om hvilket stof, der kan bruges til skrivning. Hvor kommer inspirationen fra? Hvad gør man, hvis man ikke kan komme i gang? Det er ingen forudsætning, at du har skrevet før, omvendt er det ingen forhindring. Medbring kun lysten til at skrive, og din madpakke.
Kulturhuset serverer frugt og drikkelse under workshoppen.
Pris: 125 kr. for begge dage. Tilmeld HER

Om Ditte Steensballe:
Steensballe er født i 1971 og modtog i 2007 Statens kunstfonds tre-årige arbejdslegat. Hun har skrevet noveller, digte og børnebøger og har gennem en årrække afholdt workshops for både børn og voksne.
Læs mere om Steensballe: http://www.litteratursiden.dk/forfattere/ditte-steensballe

 

For børn med cirkusdrømme:

22. + 23. juli kl. 12.00 - 15.00
Sommer Cirkusskole for 7-12 år

Prøv kræfter med den forunderlige cirkusverden, hvor to professionelle cirkusartister fra Multicirkus underviser, gøgler og leger med alt fra akrobatik til jonglering og scenekunst.
Det koster 50 kr. for begge dage.  tilmeld HER

 

Sommerteater:

3/8 kl. 11.00
Frøken Frikas Fantastiske Fortælle Tivoli

Interaktivt fortælleteater, hvor publikum er med til at skabe historien!
Frøken Frika har mistet evnen til at skabe fantastiske fortællinger, og derfor rejser hun nu rundt med sit Fortælletivoli, hvor hun har brug for din hjælp til at finde historien. Der skal fanges tematorsk i genresøen, drejes på locationlykkehjulet, kastes med Tingfinderen, og findes finurlige karakterer i karakterkufferten.
Entré: 20 kr.

 

6/8 kl. 15.00
Middelton – Og hverdagens dæmoner
Gadeteater for alle aldre!

En dag på vej til arbejde opdager Middelton, at han er ond. Han har ellers en normal og venlig hverdag, midt i livet, midt karrieren, midtpunkt og smørklat i en varm grød af tryghed og forudsigelighed. Middelton er en gadeteaterforestilling skruet sammen af Teatret Brændende Kærlighed med masser af humor, komik og gaggede og satiriske indfald. Forestillingen er skrevet og fremførst af Teatret Brændende Kærlighed
Gratis

 

12/8 kl. 13.00
Happiness – gadeteater

Det er kommet Kong Løkke for øre, at hans folk ikke længere er verdens lykkeligste! Det må der gøres noget ved... Happiness er en mobil gadeteaterforestilling for hele familien med de to streetperformers Paul Gordon og Kristian Dinesen. Forestillingen udspiller sig i det offentlige rum, - med et fastlagt udgangspunkt et sted i byen bevæger den sig gennem gader og torve. Sproget er en blanding af engelsk, dansk og volapyk. Det er kommet Kong Løkke for øre, at hans folk ikke længere er verdens lykkeligste. De er rykket ned af ranglisten, noget må gøres. To lykkeriddere på stylter, iklædt sølvglinsende uniformer, er derfor sendt på gaden for at finde frem til uforfalsket ægte lykke. Undervejs i deres stræben involveres ikke bare publikum, men også tilfældigt forbipasserende, hunde der gør, mobiler der ringer og par der kysser. Vil de lykkes med deres mission? Gratis

Find alle arrangementer for børn og unge HER