Se fotos fra Havnen før og nu

26.05.2016
Ny fotoudstilling viser 100 års udvikling af Københavns varetegn; inderhavnen, der har gennemgået en kolossal forandring de sidste 100 år.

Københavns Havn har historisk været grundlaget for byens eksistens og vækst og er stadig en af nervebanerne i det moderne Københavns udvikling.

Før var havnen en vital adgangsvej til byen præget af industriel produktion og transport af varer og mennesker. Nu er den omdannet til et blåt byrum domineret af nye boligkvarterer og rekreative muligheder. Før fungerede havnen som forbindelse til den store verden og skaffede hårdt arbejde til københavnerne. Nu er den en legeplads for københavnerne og byens gæster, der via de nye cykel- og fodgængerbroer kan gå på opdagelse i dens mangefacetterede historie og nutid. I udstillingen Havnen før og nu kan du opleve havnens forandringer, som borgerne ser dem i 2016. På baggrund af historiske fotos fra Københavns Museum har vi bedt københavnerne om at dokumentere og fotografere havnens forandring. Udstillingen kan opleves her i Kulturhuset Islands Brygges café og kælder, på Kalvebod Bølge samt på VÆGGEN på Dantes Plads og på www.vaeggen.dk. I forbindelse med udstillingen har LYDPOL udviklet podcasten Kampen om Kalvebod Brygge, hvor du kan høre mere om bryggens fortid og nutid. Podcasten er tilgængelig via kataloget for Copenhagen Photo Festival 2016 samt på www.copenhagenphotofestival.com fra 2. juni 2016.

Udstillingen er sponseret af Kulturhavn365, Canon, Be Copenhagen og The Standard. Udstillingen er en del af Copenhagen Photo Festival 2016, som foregår i dagene 2.-12. juni over hele København, se mere på www.copenhagenphotofestival.com Den indgår også i Københavns Museums aktiviteter i lukkeperioden, mens museet udvikler det nye Københavns Museum, som åbner i Stormgade 18 i 2018.