Levende billeder i Hvid Box

25.04.2019
  • Amalie Jasim i Kulturhuset Islands Brygge
Oplev Amalie Jasims videoværk The Silent Disarray

Verden er fyldt med ting, man skal nå. Der hviler et næsten uophørligt præstationskrav på os, og man kan nemt ende med at jage fra det ene gøremål til det næste. - Jeg fandt på et tidspunkt mig selv jage fra det ene besøg til det næste og fra en ting, jeg skulle gøre, til næsten at være i gang med den næste opgave. Du er ved at få stress, var der nogen, der sagde til mig, men det syntes jeg ikke selv!

- Men jeg var stresset, følte mig sårbar, frustreret og glemsom, siger Amalie. - Men så på en cykeltur fra København til Lyngby fik jeg nærmest en vision, jeg så nogle bevægelser for mig, akkompagneret af musik, jeg kender, og fik ideen til en visualisering af, hvad jeg følte. Jeg ville sætte bevægelse og musik ind i en særlig rå ramme, bestående af natur og industri. Jeg fandt en lokation, og dér, i samarbejde med Sarah Bang, som fotograferede, skabte jeg det ensomme, sårbare menneskes bevægelse som en slags påmindelse om, hvor udsat mennesket er mellem natur og det moderne samfund.

Amalie Jasims levende billeder kan ses i Hvid Box fra den 25. april til 27. maj. Musikken ’Killing time’ er lavet af Nicolas Jaar.