Change language

  • Dansk
  • English

Fire hovednavne offentliggjort til årets Jazz by the Sea

20.04.2018
Vi kan bl.a. glæde os til at opleve ethio-jazz legenden Mulatu Astatke på Bryggens udendørs jazzscene

Et forrygende program for årets Jazz by the Sea er ved at tage form og vi kan allerede afsløre fire store navne, der vil indtage Copenhagen Jazz Festival uden for Kulturhuset:

8. juli: Rokia Traoré (ML)
Den maliske sangerinde og multi-instrumentalist Rokia Traoré fra Damon Albarns Africa Express er en vestafrikansk stjerne med en sjælden stemmepragt og kunstnerisk udsyn. Hun er blevet kaldt "Africa's most inventive songwriter" af The Guardian, og den 8. juli indtræder hun på Jazz by the Sea – en scene med globale inspirationer, der også byder på Mulatu Astatke, Charles Lloyd, Bill Frisell m.fl.
Læs mere / Køb billet

11. juli: Charles Lloyd & The Marvels with Bill Frisell
De to mestre fandt sammen i 2016 som gruppen Charles Lloyd & The Marvels, der også tæller bassist Reuben Rogers og trommeslager Eric Harland. Et enkelt anmelderrost album er det blevet til, “I Long To See You” (2016), på det legendariske pladeselskab Blue Note, hvor gruppen fik musikalsk besøg af blandt andre Willie Nelson og Norah Jones.
Læs mere / Køb billet

12. juli: Ibrahim Electric
Ibrahim Electric henter inspiration i afrobeat, marokkansk musik, amerikansk surf- og souljazz og koger det sammen i den klassiske "Ibrahim Electric-gryderet" til Jazz by the Sea.
Forvent et festligt indtog på Bryggen torsdag den 12. juli, når den forrygende trio vender tilbage til Copenhagen Jazz Festival i jubilæumsåret.
Læs mere / Køb billet

13 + 14 juli: Mulatu Astatke (ET) 
Man kan ikke sige ethio-jazz uden samtidig at sige Mulatu Astatke. Den nu 74-årige legende står som hovedarkitekten bag den rige musikkultur og populære genre, som fortsat fremstår vital, og som har inspireret musikere i mange generationer. Og Astatke selv har fortsat med at udvikle sin musikalske vision gennem mange årtier, med en sublim sans for orkestrering og for at håndplukke de helt rigtige musikere at spille sammen med. Om hans seneste album, ‘Sketches of Ethiopia’, skrev All About Jazz: “Astatke’s music today has greater currency and vitality than ever.”
Læs mere / Køb billet

Flere navne opdateres løbende. Se det opdaterede program her