Change language

  • Dansk
  • English

Det catalanske valg om selvstændighed

26.09.2018
  • ""
Fotoudstilling om valget den 1. oktober 2017

Den 1. oktober 2017 mødte mange cataloniere op på valgstederne i Catalonien, da den catalanske regering ønskede en folkeafstemning om, hvorvidt Catalonien skulle forblive en del af Spanien eller blive en selvstændig republik. Afstemningen viste sig dog at blive temmelig kontroversiel, idet den spanske regering gjorde gældende, at afstemningen var i strid med den spanske forfatning. Det førte til, at regeringen - og med dem mange medier – nægtede at acceptere folkeafstemningen. Ifølge ANC, som er en separatistbevægelse, der ønsker at løsrive Catalonien fra Spanien, betød det også, at regeringen afviste rapporteringen om politivold.

Det har været vigtigt for ANC at kunne dokumentere myndighedernes ageren på afstemningsdagen den 1. oktober. En af flere fotojournalister, Jordi Borràs, fangede stemningen ved mange af afstemningsstederne og kunne samtidig dokumentere den voldsomme indsats fra de spanske myndigheders side for at stoppe folkeafstemningen, siger talspersoner fra ANC.

Kom til Kulturhuset Islands Brygge, og se Jordi Borràs’ arbejde, og få samtidig chancen for at møde nogle danske og færøske øjenvidner til den historiske dag. Borràs’ billeder udstilles fra den 3. oktober til den 17. oktober i Hvid Box.

For henvendelser og yderligere oplysninger vedr. udstillingen, send en mail til:

e-mail: anc.danmark@gmail.com