Et kulturhus på bølgelængde med byen

I Kulturhuset Islands Brygge møder vi hinanden til koncerter, teater, loppemarkeder, danseaftener, workshops, fællesmiddag, foredrag – eller over en kop kaffe ved vandkanten.

Kulturhuset Islands Brygge stod færdigbygget i 2002 og er tegnet af Fogh og Følner Arkitektfirma. Med en fornem placering ved Islands Brygges havnefront, ligger kulturhuset lige midt i Havneparkens smørhul med petangbanen og havnebadet som naboer. Kulturhusets midterste del er overdækket af en stor ”svævende” tagflade med vinduer fra gulv til loft, hvilket giver husets besøgende en storslået udsigt til vandet og Københavns havne-skyline. Husets arkitektur afspejler de ydmyge halvtage og tjærede skure, der tidligere møblerede havnefronten, dengang Bryggen var en sydende industrihavn.

Hvad er Kulturhuset Islands Brygge?
Kulturhuset Islands Brygge, eller bare K-I-B, er et mangfoldigt og levende kulturhus, der har åbent alle ugens dage. Huset består af Salen, hvor størstedelen af kulturarrangementerne finder sted, selskabslokalet Lysthuset, de tre mødelokaler Midtskibs, Verdensrummet og Salonen, bevægelseslokalet Undergrunden og caféen Bryggens Spisehus. Udenfor mod havnefronten ligger husets dansegulv, der hver sommer byder op til dans under åben himmel alle ugens dage. Kulturhuset Islands Brygge danner årligt rammen om ca. 300 kulturarrangementer herunder koncerter, børnekultur, fællesmiddage, loppemarkeder, comedy, teater, dans, yoga, foredrag, møder, fester - og alt muligt andet.

Vi skaber kultur sammen med københavnerne
Mange af husets arrangementer sker i samarbejde med lokale ildsjæle, projektmagere, kulturaktører og foreninger. Hvis du er interesseret i at lave et arrangement eller en fast aktivitet i Kulturhuset Islands Brygge er du derfor altid velkommen til at kontakte os.  I øjeblikket samarbejder Kulturhuset Islands Brygge med foreninger og frivillige om følgende arrangementer:

Kulturhusets café hedder Bryggens Spisehus. Her kan du nyde mad og drikke med byens bedste udsigt over vandet, møde din nabo, hænge ud med vennerne og hygge med familien.

Mangler du et lokale til en konference, et møde, dit dansehold eller måske til et brag af en fest, så er det også noget vi kan klare. I K-I-B bliver der holdt ca. 1000 møder og fester om året i vores lyse møde- og konferencelokaler og i selskabslokalet Lysthuset.

Kom forbi så ofte du vil – vi har (næsten) altid åbent!