Change language

  • Dansk
  • English

Tangohyldest - en fejring af Astor Piazzolla

12 aug

Dato

tor. 12. aug. kl. 20.00
I forsalg: 80 kr. + gebyr / I døren: 100 kr.
Dørene åbner kl. 19.30
En fejring af tangopioneren Astor Piazzolla af et superhold af internationale musikere.

Ved denne koncert fejrer vi Astor Piazzolla, som ville være fyldt 100 år i 2021. Han var en pioner inden for den moderne tango, og hans værker er spillet over hele verden. Med hans rytmiske finurligheder og jazzede og avantgarde klange, bidrog han med en hel ny lyd til tangoen, som ellers kun var noget man førhen dansede til.

Til koncerten kommer vi igennem alle tangoens følelsesregistre, lige fra de melankolske melodier til de passionerede og aggressive rytmer. Piazzolla spillede på bandoneon, og til aftens koncert har vi fornøjelsen af at høre Marcelo Mercadante fra Argentina, som er en af de førende på instrumentet.

 

Line up:

Gustav Rey - sang

Martin Buono - guitar

Marcelo Mercadante - bandoneon

Erik Danciu - violin

 

GUSTAV REY (E/DK)
Sangeren Gustav Carl Rey Henningsen er uddannet flamencosanger i Sevilla hos Diego del Gastor og i Jerez de la Frontera hos Lorenzo Galvez ’El Ripoll’. Rey Henningsen har sidenhen medvirket i en lang række danseforestillinger og musikalske samarbejder inden for flamenco, argentinsk tango, latin, orientalsk musik og jazz. Han har senest arbejdet sammen med jazzpianisten Oscar Alvarez Rifbjerg og medvirker på dennes debutalbum ’Rompelo’. Rey Henningsen er ud over nærværende også aktuel i gruppen Åbne Pladser, der har specialiseret sig i at spille udendørs koncerter under coronatiden.

MARTIN BUONO (IT/DK)
Martin er uddannet på solistklassen ved Konservatoriet i København (DKDM) i 2015 med klassisk guitar som hovedfag. Martin er en af de mest aktive guitarister i Danmark, hvor han bl.a. har givet koncerter på Hofteatret og i DR koncertsal. Derudover har han stor erfaring i udlandet med koncerter i Kina, USA, England, Norge og Spanien. Det musikalske udgangspunkt ligger i den klassiske musik, men tager store hop ud af mange andre musikalske grene. Eksempler på dette er spansk flamenco, argentinsk tango, brasiliansk choro, etc. Disse forskellige genrer kommer til udtryk i forskellige ensembler og projekter.

MARCELO MERCADANTE (AR)
Marcelo er bandoneonist og er en sand fortolker af både den traditionelle tango og Astor Piazzollas mere moderne tango. Med andre ord en rigtig ”tanguero”. Han er uddannet i Argentina, men er bosat i Barcelona hvor han har sin musikalske base. Blandt hans mange forskellige musikalske projekter kan nævnes hans tangoquintet og hans samarbejder med flamencosangeren Miguel Poveda. Desuden er Marcelo også komponist og skriver sine egne tangoer.

ERIK DANCIU (RO/DK)
Violinisten Erik Theodor Danciu debuterede fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2020. En super vitous violinist med flair for både det solistiske spil og det kammermusikalske spil. Til daglig er Erik Danciu kontraktansat i førsteviolingruppen i DR SymfoniOrkestret og stifter af Live Klassisk.