SVEISTRUP - In Your Face

23.03.2019, 20:30
Entré: 150 kr. + gebyr / Køb i døren: 170 kr.
Dørene åbnes kl. 20.00
Pågående soul, suveræn funk og dyb, troværdig vokal

To år er der gået, siden Jakob Sveistrup udsendte sit seneste album ”All In/All Out”. I mellemtiden har den fynske sanger droppet sit fornavn i musiksammenhæng, fordi det alt for ofte blev stavet med c i stedet for k. Hans nye album ”In Your Face”, der udkom 1. maj, bærer derfor kun hans efternavn på coveret. Den 45‐årige sanger lægger ikke skjul på, at der ligger en gedigen holdindsats bag hans tredje soloudspil. ‐ Mit band har i den grad ofret sig for, at denne udgivelse kunne blive en realitet. De har været med rundt og spille i hele landet de seneste fire år, hvilket har gjort det til et ekstremt sammenspillet og sammentømret band.

Han gætter på, at han har taget turen fra Villestofte i Odense til Vesterbro i København omkring 60 gange det seneste år, hvor indspilningerne har stået på. Det har givet ham tid til at høre de 12 sange fra ”In Your Face” igennem talrige gange. ‐ Når man kan sidde og synge med på sin egen sang på anlægget hele vejen hen over Storebæltsbroen, ved man, at man har fat i noget, der holder, konstaterer Jakob Sveistrup.

Det seje træk
‐ At mit publikum bliver større og større understreger, at det var den rigtige beslutning at droppe hverdagsjobbet og satse 100 procent på musikken. Jeg lever af at lave musik i dag, og det er der ikke mange musikere, der kan i dagens Danmark, siger Jakob Sveistrup.

Han glæder sig også over at trodse fordommen om, at man skal have det purunge publikum for øje, hvis man vil have succes i musikbranchen anno 2018. ‐Man kan sagtens lave kvalitetsmusik til dem, der er over 30 år, hvis man er ambitiøs. Der er et kæmpe publikum derude, man skal bare turde satse på at fange dem med kvalitetsmusik og ikke sigte efter laveste fællesnævner, siger Jakob Sveistrup.

Én sang, der har stort potentiale, er soulperlen ”Victorywood Street”. Den handlerom en barndomsven, Jakob Sveistrup ikke længere har kontakt med. ‐ Jeg var igennem en svær tid som dreng, fordi jeg var meget indadvendt. En barndomsven var en uvurderlig støtte i den periode. Vi havde mange skøre lege, hvor en af dem gik ud på at gå på Sejerskovvej om natten kun iført underbukser, mens vi fortalte opdigtede fantasyhistorier på engelsk. Det minde udmøntede sig i ”Victorywood Street”, der er en hyldest til venskab og barndommens nostalgi, siger Jakob Sveistrup.

Sveistrup synger halsen til blods
Når sangene fra det nye album kommer i rotation på diverse radiostationer, håber han, at lytteren kan høre, at han stadig går all in. ‐ På flere af sangene på ”In Your Face” udfordrer jeg mig selv vokalmæssigt i en grad, jeg aldrig har prøvet før. Det er lige fra falset til den dybeste brøndstemme på få øjeblikke. Det kan virkelig slide på stemmen, når man går planken ud på den måde. På Smukfest i august var jeg så tændt, at jeg sang min hals til blods. Det er for alvor, hver eneste gang jeg står scenen, understreger Jakob Sveistrup. Anmelderne har da også kastet mange flotte ord efter SVEISTRUP siden sidste album udkom. Ord som: ”SVEISTRUP med fascinerende tyngde”, ”krænger sit indre ud”, ”karakter, krop og kant”, ”synger med den største selvfølgelighed”, ”yderst personlige sange”, ”uovertruffen vokalteknik” beretter om, at der er tale om et talent, der fortjener stor opmærksomhed.