Sinne Eeg Group

05.04.2019, 20:30
Forsalg: 180 kr. + gebyr / 200 kr i døren
Dørene åbnes kl. 20.00
Kom og hør Danmarks internationale jazzsangerinde, Sinne Eeg i selskab med uforlignelige musikere

Man kan denne aften opleve intet mindre end fire tidligere Ben Webster Prisvindere på samme scene. Tilsammen udgør de Sinne Eeg Group. Så bliver det ganske enkelt ikke meget bedre.

Sinne Eeg, sang
Jacob Christoffersen, pno
Lennart Ginman, bas
Morten Lund, trommer

Der vil blive spillet sange fra Sinne Eegs seneste album ”Dreams” og fra det kommende album med DR Big Band (forventes udgivet ca. 1. Feb. 2019). ”Dreams” er blevet flot anmeldt i internationale medier, bl.a. i Downbeat (4,5 ud af 5 stjerner) og The Guardian (4 ud af 5 stjerner). Downbeat: ” The Danish jazz singer, an established star in Europe, checks all the boxes; burnished tone, perfect intonation, swing, unerring taste and an adventurous streak.”

Sinne Eeg modtog i oktober 2016 Dronning Ingrids Hæderslegat – den sidste i en perlerække af flotte hædersbevisninger, bl.a Ben Webster Prisen, ), DR Jazz Prisen, 4 x Danish Music Award, den prestigefyldte, franske jazzpris Palmares fra L’Academie Du Jazz (de 60 vigtigste jazzkritikere i Frankrig) samt Holstebro Kommunes Musikpris.

Sinne Eeg er kendt for at være, om muligt, endnu bedre live end på Cd. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen – ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, som må betegnes som værende i verdensklasse. Intet mindre!

Udover at have indtaget den hjemlige scene er Sinne Eeg ved at have godt fat i udlandet, hvor hun bl.a. jævnligt tournerer i lande som USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Især i Japan og USA er der store forventninger om kommende gennembrud efter flere succesfulde tournéer.

Sinne Eeg fik sit store gennembrud med cd'en "Waiting For Dawn" i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award (DMA) for ”Bedste Jazz Vokal Album 2007”. Politikens Boris Rabinowitch gav hende sjældne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af cd'en. Sinne Eeg har siden modtaget adskillige priser, bl.a. Holstebro Kommunes Musikpris 2007. DR P2 Jazz Prisen 2009, en DMA for "Bedste Jazz Vokal Album " i 2007, 2010, 2014 og 2015.

En uovertruffen musikalitet har gjort pianisten Jacob Christoffersen til en af de mest efterspurgte pianister herhjemme. Hans eminente timing, kreativitet og lyriske sans gør enhver koncert med ham til en oplevelse. Jacob Christoffersen og Sinne Eeg har gennem en lang årrække været faste samarbejdspartnere.

Lennart Ginman er en af de mest kreative musikere I landet. Man kender ham bl.a. fra samarbejdet Ginmann/Eivør, Ginman/Jørgensen samt Ginmann/Blachmann/Dahl.

Morten Lund har for længst gjort sig bemærket på den internationale jazzscene og er blandt andet fast medlem af den italienske verdensstjerne Stefano Bollanis trio. Morten Lund har været fast mand bag trommerne i Sinne Eeg Group i mange år, og han er i dag en af de mest efterspurgte trommeslagere i landet og en af de absolut dygtigste i Europa.

--------------------------------------------------------------------------------------
“The name – Sinne Eeg – maybe hard to remember, at first. But anyone who listens to her album, The Beauty of Sadness, as well as her similarly appealing Don’t Be Blue, or hears her in live performance will have no difficulty recalling either the name or the unforgettable music of this remarkable artist. If there’s any justice in the world, Grammy nominations will be beckoning to Sinne in 2013 and beyond.”
– Don Heckman, Vitello’s, 2013

”I've never seen so many people at the new Dizzy's since it opened, and I can pretty much guarantee that no one left unimpressed. Eeg is a superb singer who also functions as an instrumentalist perhaps better than anyone I've seen in recent years.”
- Robert Bush, San Diego Reader, Jan 9, 2013

Omtale i All About Jazz, Dec. 2010 fra Beograd Jazz Festival:

"Sinne Eeg, from Denmark, is a singer with the whole package: looks, height, pipes, range, control and the ability to both scat and tell a story. She also writes nice songs in English like "Waiting For Dawn", a poignant set of reflections on a long-distance love affair."
- Thomas Conrad, All About Jazz - New York