Change language

  • Dansk
  • English

Samtalesaloner om Ny Nordisk Spiritualitet ved Andrea Hejlskov

07 okt

Dato

tor. 07. okt. kl. 19.00
50 kr. + gebyr
Forfatter, samfundsdebattør, indviet vølve og praktiserende heks Andrea Hejlskov leder en samtalerække om ny nordisk spiritualitet

Den nordiske tradition og animisme er de senere år blomstret op, og den fornyede interesse for det spirituelle verdenssyn, som kendetegnede vikingerne har fået mange forskellige moderne udtryk. Andrea Hejlskov, forfatter og senest aktuel med bogen VØLVE inviterer hen over efteråret en række nøglefigurer inden for denne opblomstring af det oldnordiske til en række samtaler om kernebegreber og udfordringer. 

Hvad handler den nordiske animisme egentlig om, hvad betyder de skandinaviske folketraditioner og hvad kan vi bruge dem til som moderne mennesker? Hvorfor er der kommet dette øgede fokus på den nordiske fortid, hvad vil heksene egentlig, og hvorfor er vi begyndt at høre så meget om dem? Hvordan bruger vi det spirituelle og det religiøse i vores kunstneriske praksis, og hvad er det for nogle tabuer, vi kæmper imod, når vi ønsker at italesætte klimakrisen og naturens besjælethed?  

Andrea Hejlskov er forfatter, samfundsdebattør, indviet vølve og praktiserende heks.