Menneskebiblioteket for børn

17 nov

17.11.2019, 13:00 til 16:00
6 - 12 år
Hos Menneskebiblioteket kan du låne levende mennesker med personlige historier og erfaringer og stille alle de spørgsmål, du har lyst til.

Har du nogensinde set et menneske, der så anderledes ud end dig selv og haft lyst til at spørge hvorfor? Hos Menneskebiblioteket kan du låne levende mennesker med personlige historier og erfaringer, og du kan stille dem alle de spørgsmål, du har lyst til. Hvordan er det f.eks. at gå med tørklæde? Sover alle hjemløse på gaden? Og hvad vil det egentlig sige at have en depression?
Menneskebøgerne stiller frivilligt op for at dele deres historier med dig, fordi de i deres dagligdag udsættes for fordomme eller diskrimination på grund af deres livsstil, religion, seksualitet eller lignende.

6-12 år / Fri entré

Om Menneskebiblioteket
Menneskebiblioteket er en almennyttig forening, som arbejder for at skabe større tolerance og forståelse for mangfoldighed i samfundet. Det gør de ved at skabe et dialogrum, hvor udfordrende og ofte tabubelagte emner kan drøftes åbent, uden fordømmelse. Et sted, hvor mennesker der ellers aldrig ville mødes og tale sammen, kan finde plads til samtale. Udgangspunktet er, at vi alle har godt af at udfordre vores fordomme og hos Menneskebiblioteket må du spørge om alt.

Menneskebiblioteket startede som et event på Roskilde Festival i år 2000, arrangeret af Ronni og Dany Abergel samt Asma Mouna og Christoffer Erichsen fra foreningen Stop Volden. Det første Menneskebibliotek havde åbent otte timer om dagen, fire dage i træk og læserne kunne vælge mellem 50 forskellige titler. Det brede udvalg af bøger gav læsere rig mulighed for at udfordre deres fordomme – en chance de greb. Mere end et tusind læsere deltog i eventet, hvilket overbeviste både bøger, bibliotekarer, læsere og arrangører om, at Menneskebiblioteket havde potentiale til at ændre samfundet.

I dag har Menneskebiblioteket bogdepoter i København, Odense, Aarhus og Esbjerg-Varde og konceptet er udbredt til mere end 85 lande verden over. Læs mere om Menneskebiblioteket her