Marianne van Toornburg & Melankolikerne

tor. 03. mar. kl. 20.30
I forsalg: 80 kr. + gebyr / I døren: 100 kr.
Dørene åbner kl. 20.00
Den rutinerede sanger præsenterer de sørgmuntre og livsreflekterende sange fra sit aktuelle album, bakket op at et drømmehold af musikere.

Den 7.5. 2021 udsender sangeren og sangskriveren sit andet album ”Simpelt”, der ligesom debuten er fyldt med sørgmuntre sange, fine historier, melankoli, sødme og silende regn. Og, ikke mindst, en konstant undren og refleksion over livet, døden, kærligheden og det store spørgsmål om, hvor man kommer fra og hvor man skal hen – med en drøm og et ønske om, at det hele bare var, ja lidt mere simpelt.

Van Toornburg startede for alvor sin karriere i bandet Sidewalk, tog turen omkring Anne Linnet & Marquis de Sade, turnerede med Miss B. Haven og medvirker blandt andet på Albertes album 'Lyse Nætter'. I 1989 dannede hun sammen med Pernille Højmark bandet Sweethearts, hvor hun var medlem frem til 1994. Siden udgav hun i med bandet Dreamtones albummet 'Lost in the Woods' og hun er en del af Jodeladies med hang til Tyrol. Hun udgav i 2008 sit første egentlige soloalbum 'MONO', der blev flot modtaget med virkeligt fine anmeldelser.

LIVE har van Toornburg samlet sit dreamteam af musikere:

Johnny Stage, (guitar)-Johnny Stage er en stilsikker og stærk guitarist med sans for både detalje og det store overblik. Stage har haft et mangeårigt samarbejde som wingman for Martin Hall, og har udover sin egen solo-karriere arbejdet både som producer og guitarist for navne som CS Nielsen, Nicklas Schneiderman, Salem og har også produceret et fremragende rock-album med Keld Heick. Stage er en sikker hånd og en musikalsk klippe, der altid bliver stående, lige meget hvad der end sker.

Sisse Selina Larsen - (trommer og kor) Hun fik som 9-årig fik et trommesæt i kælderen, og brød for alvor igennem lydmuren, da Darleens så dagens lys i starten af 90’erne. De udgav to albums og Larsen har siden spillet med bl.a, Master Fatman og Martin Hall. Der er nærmest ikke det band, van Toornburg og Larsen ikke har spillet sammen i, siden de mødte hinanden og dannede The Nancy Sinatra & Lee Hazlewood Show midt i 90’erne - siden blev det til det skønne dreampop-band Dreamtones, senere de tyrolerglade kvinder Jodeladies og meget, meget mere. Udover at være en blændende trommeslager, kan Larsen lægge en vokal helt tæt op ad van Toornburgs, så det hele går op i en højere enhed og smelter smukt sammen.

Sara Saxild (bas og kor) - Saxild er en dynamisk og musikalsk bassist, og fangede van Toornburgs øre i et øvelokale i en ganske anden sammenhæng. Hun er faldet smukt ind i de ellers sammentømrede bekendtskaber i bandet. Hun er nok bedst kendt som en del af det aarhusianske band Under Byen, der væltede både anmeldere og publikum omkuld med deres helt egen sound. Saxild og Larsen ligger godt sammen og har en rigtig god fornemmelse af hinanden - og så er Saxild en ganske fremragende korsanger!

FUN FACTS - Marianne har:

Drukket champagne med Stickan Andersson på toppen af Sheraton.

Sunget med Otto Brandenburg

Lagt stemme til Storm og Mystique i tegnefilmen om X-Men

Har været næstformand i Dansk Artist Forbund

Spillet opvarmning til Whitney Houston i Parken.

Spillet til Rock for Afrika

Sunget Nu’ Det Jul - titelsangen til Nissebanden i Grønland.

Været medinitiativtager til undersøgelsen ”Kønsbalancen i Rytmisk Musik, 2011

Anmeldelser af 'MONO' fra 2008:

Politiken, Erik Jensen

”En samling klokkerene popsange, af den slags, der lyder som forgyldt melankoli…”

”Et dejligt album at gå ind i efteråret med, spændstigt, saftigt og rundt, som et af de æbler vi snart også kan trøste os med…”

Ekstra Bladet, Henrik Queitsch ⭐️⭐️⭐️⭐️

”Veldrejet! Moden, melankolsk og månesyg popmusik af den gamle skole. På den fede måde!”

Gaffa, Jan Opstrup Poulsen ⭐️⭐️⭐️⭐️

”Flygtige popkys på en overbevisende debut fra en erfaren sangerinde!”

”Uforlignelige popperler. Pop for drømmere og dovenlapser.”

Berlingske, Jeppe Krogsgaard Christensen ⭐️⭐️⭐️⭐️

”Pophåndværk af den allerfineste slags”

Information, Klaus Lynggaard

"En let, luftig og indbydende skive, fuld af sødme, sorg og silende regn."

"Der er noget både troværdigt og vindende over den måde hun serverer de melankolske numre på."