Loveless Blue Jazz Quintet

06.11.2020, 20:30
120 kr. + gebyr
Dørene åbnes kl. 20.00.
Kom og hør uforglemmelig jazz med den nye konstellation under navnet Loveless Blue Jazz Quintet

Man siger, at jazzen har en del af sine rødder i blues. Kernen i begge musikformer er improvisation og muligheden for at udfolde musikalsk personlighed. Men typisk for de store jazzklassikere er, at de oftest bygger på tekster og melodier, der kan tåle at blive taget op igen og igen, og som stadig kan nyfortolkes.

Sangeren James Loveless har i mange år været den dynamiske frontfigur i det prisvindende bluesband Shades of Blue. Det er han stadig, men har samtidig en dyb kærlighed til de mange tekster og melodier, der gennem tiden er blevet fortolket af jazzens store stilskabere. Tiden er kommet til at udleve denne kærlighed, og i 2019 skabtes en ny og interessant konstellation på musikscenen, nemlig Loveless Blue Jazz Quintet.

Et band, der rummer nogle af dansk musiks mest kompetente og alsidige musikere. Repertoiret er kendte og mindre kendte jazz-standards, fortolket med en umiskendelig blå tone og en energi, der afspejler musikernes baggrund.

Hør bl. a:

All of me, They can’t take that away from me, Georgia on my mind, Summertime, Willow weep for me, Ain’t no sunshine when she’s gone, God bless the child, Round Midnight og mange flere.

Udover James Loveless er følgende med i line-uppet:

Pianisten Kristian Fogh. Han er fast medlem af Mike Andersen band og Lars Lilholt Band og udgav i 2019 en CD med egne jazzinspirerede kompositioner.

Saxofonisten Niels Mathiasen medvirker derudover som studiemusiker på et utal af udgivelser gennem de sidste 30 år og turnerer PT med bl.a. Gnags, Poul Krebs og prisvindende Grarup Allstars.

Trommeslageren Jens Kristian Dam, som ligeledes er fast medlem af Mike Andersen Band, samt HP Langes band, foruden at være en first call- trommeslager i en bred vifte af genrer.

Kontrabassisten Jørgen Nielsen, som i mange år har været en aktiv medspiller hos af bl.a. Frimer Band, Bourbon Street Jazzband og River Jazz & Bluesband.