Kvintetten med Kresten Osgood

fre. 07. maj. kl. 20.00
Forsalg: 100 kr. / I døren: 120 kr.
Dørene åbner kl. 19.30
​Kvintet bestående af nogle af de allerstærkeste kort på den københavnske jazzscene.

I de sidste 20 år har Kresten Osgood været centralt placeret i dansk musikliv. Han er blevet kaldt "det bedste der er sket i dansk jazz siden 80erne", "Vildmanden i det danske jazzvåbenskjold" og avisoverskriften i Information: " tendensen i dansk jazz hedder Osgood" er ikke til at tage fejl af. Nu præsenterer han en stærk kvintet bestående af nogle af de allerstærkeste kort på den københavnske jazzscene:

Trompet - Erik Kimestad. Trods sin unge alder er han allerede en kult-musiker i Norge og indre København. Kimestad sætter et nyt niveau, hvad angår harmonisk overblik og instrumental eccellence. En blændende improvisator både i komplekse, harmoniske landskaber og helt frie forløb.

Sax - Mads Egetoft. Egetoft er en helt frisk lyd på saxofonen. Han spiller med et cry og et abstraktionsniveau, som minder om Archie Shepp. Han tone på saxen og dirrende udtryk er helt nyt.

Piano - Jeppe Zeeberg. En af sin generations væsentligste musikere. Zeeberg er kendt fra bands som Dødens Garderobe og Sølvtøjet og utallige spændende udgivelser i eget navn. Hans på en gang fragmenterede stil og klokkeklare æstetik skaber en lyd som i sandhed er frisk på pianofronten i Danmark. Zeeberg er en frygtløs og intens improvisator, som ikke ser sig tilbage

Bas - Mathias Petri. En ung virtuos bassist, som lægger sig i kølvandet på andre store danske bassister. Hans tone er rund, hans swing er dyb, og han er et lysende naturligt bastalent

Trommer - Kresten Osgood