KLIMATELEFONEN

tor. 22. apr. kl. 00.00 til tir. 31. aug. kl. 00.00
Fri entré
Ring op fra KLIMATELEFONEN og få klimalitteratur læst højt af en række aktuelle og interessante stemmer i klimadebatten

Telefonboksen var engang en fast del af bybilledet, et nervebånd mellem alle de levede liv. Et rum for fortællinger, der siden 1934 har forbundet og separeret os mennesker. Gennem årene har boksen lagt øre til lidt af hvert. Historier om kuldsejlet kærlighed, familietragedier, dårlige undskyldninger og fuldemandssnak. Det sorte plastikrør var ofte stadig varmt fra kontakten med den forrige person i boksen.

Den sidste telefonboks blev erklæret død og pillet ned i 2018. Men nu genopstår telefonboksen i form af KLIMATELEFONEN med en direkte telelinje til en række aktuelle og interessante stemmer i klimadebatten.

KLIMATELEFONEN er en interaktiv litteraturinstallation. En gammel, blå telefonboks, fyldt med indlæsninger af nyskrevne tekster fra forfattere, forskere og journalister, der hver især byder ind med deres tanker, opråb og vinkler på klimadebatten gennem forskellige litterære greb og genrer.

Ring op og lyt til tekster af følgende bidragydere:

Josefine Klougart (forfatter)
Frederik Kulager (journalist)
Ursula Andkjær Olsen (forfatter)
Mickey Gjerris (bioetiker)
Astrid B. Z. Madsen (forfatter)
Victor Boy Lindholm (digter)
Theresa Scavenius (forsker)
Lars Skinnebach (digter)
Elizabeth Torres (multikunstner)
Jacob Skyggebjerg (forfatter)
Jason Box (forsker)
Peder Frederik Jensen (forfatter)

KLIMATELEFONEN skal opmuntre forbipasserende til at stoppe op og undersøge installationen. Oplæsningerne skaber en intim litteraturformidling og er en ny måde at vise litteraturens potentiale for at være en del af klimadebatten. Målet er via en kunstnerisk oplevelse at skabe et mødested og et rum med plads til dialog og refleksioner over klimaforandringerne og vores fælles fremtid.

KLIMATELEFONEN står ved havnefronten, lige uden for Kulturhuset Islands Brygge, hvor den vil befinde sig hen over foråret og sommeren 2021. Det er gratis at benytte den.

OBS: husk at bruge mundbind og sprit grundigt af både før og efter du har brugt boksen.

Om KLIMATELEFONEN
KLIMATELEFONEN er et samarbejde mellem forlaget Baggaardsbaroner og Kulturhuset Islands Brygge. Telefonboksen har tidligere været udstillet i anden form med andet litterært indhold på blandt andet Kunsthal Charlottenborg, BogForum, Roskilde Festival og en række biblioteker, men de nuværende klimatekster er produceret specifikt til denne lejlighed.