Holtsø & Wittrock

• Holtsø og Wittrock i Kulturhuset Islands Brygge

21.04.2019, 20:30
Forsalg: 80 kr. + gebyr / I døren: 100 kr.
Dørene åbnes kl. 20.00
Dansksproget soul, rock og blues

Det musikalske makkerpar, Jes Holtsø og Morten Wittrock, er tilbage efter tre år og udgav deres fjerde album ’Det Altid Nu’ den 1. juni. Holtsø & Wittrock bevæger sig på albummets ni numre atter en gang i et dansksproget soul, rock og bluesunivers. Holtsø & Wittrock har håndplukket et stærkt hold musikere til udgivelsen. Jes Holtsøs rå og intense vokal suppleres på flere numre smukt af to etablerede vokalkræfter, nemlig Ivan Pedersen og Lei Moe, der medvirker på kor. Derudover har Holtsø Wittrock allieret sig med guitaristerne Jens Runge og Knud Møller, Anders Gaardmand på saxofon og Peter Marott på trompet samt den prisvindende og anerkendte amerikanske trommeslager John Chipman, som Morten Wittrock har stiftet bekendtskab med i Austin, Texas.

Nummeret ”Postkort” er en duet med hele Danmarks countrydronning Ester Brohus, der en sjælden gang er blevet overtalt til at synge på dansk. Det er originalmusik, og stilen er blues, rock og soul. Med en smittende musikalsk kærlighed, entusiasme og en gnist, der rækker ud over scenekanten, er han godt hjulpet på vej af Morten Wittrock, som med en unik kreativitet og udadvendthed forstår at give selv den mest erfarne lytter nyt stof til øregangen. Sammen står Jes Holtsø og kapelmester Morten Wittrock for en inspirerende, nærværende og medrivende musikalitet, som leder tankerne hen på det bedste indenfor blues, rock og soul, som får enhver til at glemme både tid og rum. Det er en konstellation, der skal opleves – og det er musik, du kan mærke.

Jes Holtsø, en charmerende drengerøv, som med et glimt i øjet og et smil, de færreste kan modstå, har for længst skrevet sig ind i de danske filmhjerter. Med langt hår, midterskilning og kuglerunde briller stod han i rollen som Børge altid klar, når Olsen Bandens spidsfindige planer krævede en ekstra hånd. På samme vis som han få år senere lagde ansigt til flyttemand Olsens søn William i Huset på Christianshavn. Jes Holtsø modtog prisen Året Blues Navn 2012 samt nominering til Danish Music Awards folk 2012 som årets vokalist. Jes Holtsø & Morten Wittrock blev nomineret til en Danish Music Awards 2013 for årets bluesalbum.

Morten Wittrock har været professionel musiker siden sit 18. år og er i Danmark kendt for sin unikke måde at spille Honky-Tonk Piano på. Han har i en årrække indspillet og produceret et utal af cd’er i Danmark og USA og har flere gange været nomineret til en Danish Music Awards. Han modtog i 2014 prisen Amerikanske Old Time Country Music Hall of Fame’s Award: Årets Rockabilly Album i USA. Jes Holtsø og Morten Wittrock mødte hinanden, da Morten af Danmarks Radio fik til opgave at akkompagnere Jes under DR’s Talent 2009. Hvor Jes gik hele vejen til finalen. De to har arbejdet sammen siden.