Change language

  • Dansk
  • English

Golden Days på Amager: 80'er fodbold

22 sep

Dato

22.09.2019, 15:00 til 17:00
Fri entré / Begrænset antal pladser
En del af Golden Days / I Salen
EM i fodbold er rundt om hjørnet, og vi trænger til at få genopfrisket det gyldne årti, der bød på legendariske landsholdskampe.

DBU fejrer sit 100 års jubilæum i 1989 og kan samtidig markere afslutningen på et formidabelt årti fyldt med flot fodbold og legendariske slutrunder og profiler. Hvad var det 80’er landsholdet kunne? På fodboldbanen, men også i folkelig popularitet? Vi er på vej mod et EM næste sommer, der delvist spilles på dansk hjemmebane - hvad mangler landsholdet i dag som de måske havde dengang? Det diskuterer journalist og forfatter Christoffer Rosenløv, Stig Christensen, fodbolddigter samt 80’er-fan Jesper Korndal i talken.

Der er fri entré til arrangementet, dog er der kun et begrænset antal pladser. Hent en gratis billet på billetto.dk, så er du sikret en plads.   

Paneldeltagere;
Cathrine Lundager
Kultur og klumme skribent med forkærlighed for alt fra fodbold til tv. Skriver for Politiken og Heartbeats.dk og har tidligere modereret talks for Århus Festuge og Roskilde Festival.

Christoffer Rosenløv Stig Christensen
er uddannet cand.public fra Syddansk Universitet, hvor han også har undervist i featurejournalistik. Har siden 2009 skrevet adskillige portrætter for magasinet Euroman og flere bøger, Heriblandt den anmelderroste "Sepp" om den folkekære Josef Emanuel Hubertus Piontek der stod i spidsen for dynamitdrengene i 115 landskampe. Arbejder ved siden af skriveriet som redaktør på TV 2.

Jesper Korndal:
Fodbolddigter og fodboldfan. Har udgivet 5 bøger, herunder digtsamlingen “Europa Cup Onsdage – som jeg husker det“ der er en hyldest til fodbolden i digterens barndom og spæde voksenliv hvor følgende digt glimrende indkapsler digterens syn på moderne fodbold:

"Det sidste 
rigtige
VM
blev spillet
i 90
resten er
plastik"

Danijel ’Drux’ Deletic 
TV vært på det prisvindende fodbold program ”Sat Af” på Viaplay sammen med Daniel ‘Flam’ Flamgaard. 
Programmet tager udgangspunkt i fodboldstjernernes dagligdag og giver et sjældent menneskeligt indblik i spillernes hverdag - https://viaplay.dk/serier/sat-af
Udover en glødende interesse for fodbold har Drux også ejet og drevet den tonengivende blog Drozdailysteezin, arrangeret og hostet et hav af koncerter, ledet projekter og holdt foredrag.

Arrangementet er en del af Golden Days: 1989