Change language

  • Dansk
  • English

GENDANNELSE: Svampe-workshop

  • Foto: Ida Dalsgaard Nicolaisen
27 okt

Dato

ons. 27. okt. kl. 17.00
Arternes Ambassade KBH inviterer til en aften i svampens tegn med Papegøjevokshat-ambassadør Ida Dalsgaard Nicolaisen
Lær at dyrke svampe på cigaretskodder og vær med til et kreativt eksperiment i, hvordan man tænker som svamp.
 
Arternes Ambassade KBH, Kulturhuset Islands Brygge og Papegøjevokshat-ambassadør Ida Dalsgaard Nicolaisen inviterer til en aften i svampenes tegn.
Til denne workshop vil vi forbinde os og samarbejde med nogle af svamperigets repræsentanter, og sammen lære af svampenes evige gendannelser og forvandlinger.
 
Vi vil lære om svampenes nedbrydende evner, også når det kommer til menneskeligt “affald”, og om hvordan svampen Østershat kan nedbryde de giftige stoffer i cigaretskodder.
 
Vi vil sammen prøve et kollektivt tænke- og skrive-eksperiment inspireret af svampenes underjordiske netværk, myceliet. Hvad sker der med menneskelige tankemønstre når de decentraliseres, bliver kollektive og går i mange retninger på en gang, ligesom myceliet gør? (der er ingen forventninger til skrive-evner).
 
Svampene nedbryder, omdanner, gendanner. De er uundværlige for livet på Jorden. De forbinder planterne i underjordiske netværk, nedbryder materiale, så det bliver tilgængeligt for andre arter, renser jorden og producerer medicin. De har et enormt potentiale for at hjælpe os mennesker i de økologiske kriser, vi står i.
 
Kan vi mennesker lære af deres måde at leve på?
 
Deltagelse gratis, men man skal tilmeldes via billetlinket. Der er begrænsede pladser. Husk derfor at afmelde igen, hvis du bliver forhindret.
 
Ida Dalsgaard Nicolaisen er, udover Papegøjevokshat-ambassadør, kunstner og aktivist, og har skrevet speciale om at samarbejde med svampe (i faget Performance Design på RUC).