Fred Wesley / Leonardo Corradi / Tony Match

• Fred Wesley i Kulturhuset Islands Brygge

21.03.2020, 20:00
Forsalg: 230 kr. + gebyr / I døren: 260 kr.
Dørene åbnes kl. 19.30
En aften med mesteren og legenden af Funk & Jazz – Fred Wesleys Generation Tour 2020

Fred Wesley er trombonisten, komponisten, arrangøren, lederen af bandet og forfatteren, som er kendt over den ganske verden som arkitekten bag funkmusikken. Freds samarbejde med The Godfather of Soul, Mr. James Brown tilbage i halvfjerdserne, etablerede ham som verdens mest funky trombonist. Han er også berømt for sit arbejde med George Clinton, Bootsy Collins, Parliament, Funkadelic, Ray Charles, Van Morrison & Cameo. Sammen med Maceo Parker & Pee Wee Ellis skaber Fred Wesley den særlige klassiske James Brown lyd, som er en kærkommen gæst hos forskellige kunstnere som Lenny Kravitz, The Red Hot Chili Peppers og mange flere. Fred Wesley står bag mange sjældne groovy sange som ‘House Party’, ‘Blow Your Head’, ‘Use me’, ‘Same Beat’, ‘Rockin’ funky watergate’, ‘Damn Right I am Somebody’, ‘J.B. Shout’, ‘I’m Payin’ taxes, What am i Buyin’, ‘Breakin’ Bread’, ‘(It’s not the express) It’s the JB’s Monaurail’, ‘Watermelon Man’, ‘Doing it to Death’, ‘You can have Watergate just gimme some bucks and I’ll be Straight’, ‘More Peas’, ‘Get on the Good Foot’, ‘Four Play’, ‘Up for the Down Stroke’, ‘Sat Blow by Blow Backwards’, ‘We cam to Funk ya’ og mange flere.

Fred Wesley har skabt et nyt projekt, som forbinder ham både til hans jazz-rødder og til fremtiden: Generations.

Generations er en trio med 75-årige Wesley i spidsen på trombone, suppleret af vidunderbarnet, den 26-årige italienske Leonardo Corradi, på piano og den 47-årige franske trommeslager Tony Match. Tre musikere, som oprindelig mødte hinanden for at hylde den legendariske pianist Jimmy Smiths soulfyldte jazz. De inspirerede hinanden, og de fortsætter med at inspirere hinanden.

Deres show kombinerer Wesleys talenter og erfaring skabt fra samarbejdet med Count Basie og Ray Charles til Lenny Kravitz og D’Angelo og suppleres af Corradis energiske refleksion over Smith og andre historiske jazz-giganter og Matchs jazz-trommer, som er farvet af unikke indflydelser inkluderet afrikanske rytmer og elektroniske lyde.

Kulturhuset er begejstret for, at disse tre uforlignelige musikere lægger vejen forbi på deres europæiske tour 2020. Det tegner til en fantastisk aften, som man altså kan nyde i selskab med en sand jazz/funk legende, Fred Wesley.