Foredrag af Mette Holm om Kinas magt, agt og virkelighed i det 21. århundrede

20 nov

20.11.2019, 19:00 til 21:00
Tilmelding til Bodil Andersen på tlf. 30317170 eller e-mail: boa@brygge.dk .
Journalist og forfatter Mette Holm, der har beskæftiget sig med Asien i 40 år, holder foredrag om Kinas magt, agt og virkelighed.

De fleste er enige om, at verden er i hastig forandring, og mange er usikre i forhold til den rolle store nationer som USA og Kina kommer til at spille i fremtiden. Det håb om fred og samhørighed, der voksede ud af Murens fald, er således afløst af stor usikkerhed og frygt for, hvad fremtiden vil bringe.

Journalist og forfatter Mette Holm, der har beskæftiget sig med Asien i 40 år, gæster Kulturhuset Islands Brygge, hvor hun kl. 19.00 i Lysthuset holder foredrag om Kinas magt, agt og virkelighed i det 21. århundrede.

Kinas økonomiske vækst de seneste 40 år er uden sidestykke i verdenshistorien. Med få års mellemrum har Kina overhalet verdens største økonomier og er i dag nummer to på ranglisten, kun overgået af USA. De to ligger i en ødelæggende handelskrig. Kina er førende i kampen for klimaet.

Udviklingen rusker i den kendte verdensorden og rejser mange spørgsmål: Hvad betyder Donald Trumps USA? Hvor fører Xi Jinping Kina hen? Er der plads til os andre på færden? Hvad laver Kina i Arktis? Hvor længe holder den kinesiske knibtangsstruktur med autoritært ét-partistyre og brutal kapitalisme? Hvor længe vil den enkelte kineser finde sig i ikke at have medindflydelse?

Foredraget er gratis.

Arrangeret i samarbejde med Biografigruppen & Islands Brygge Bibliotek