FINN OLAFSSON / Support: Heidi Frederikke Lindahl

13 nov

13.11.2015, 20:00
Entre 100,- ( medl af BMF og 2301-kort 80,-)
Døre åbner kl. 19.30
FINN OLAFSSON – Music From North Sealand turné i DK i november 2015 – med Michael Vogelius Larsen & Torsten Olafsson

På sit CD-album, ’Music From North Sealand’, har komponisten og guitaristen Finn Olafsson sat fokus på Nordsjællands natur, kultur og historie, hvorfra han igennem årene har fået inspiration til at skrive sin instrumentale guitarmusik. Koncerterne på turnéen vil tage udgangspunkt i denne musik, hvor Finn Olafssons karakteristiske akustiske guitarspil bliver suppleret af Michael Vogelius Larsen på keyboards og percussion og Finns bror Torsten Olafsson på akustisk bas, tablas, shakuhachi og percussion.

’Music from North Sealand’ blev ved premierekoncerten i Frederiksborg Slotskirke i september 2013 optaget på film, og koncerten er siden vist tre gange herhjemme i fuld længde på TV-stationen DK4, ligesom den er vist på tysk internet-TV. Koncerten er desuden blevet udgivet på DVD herhjemme og i udlandet.

Finn Olafsson kan i efteråret fejre sit 50 års live-jubilæum sammen med sin bror Torsten Olafsson. Finn Olafsson har siden sin pladedebut som guitarist på den symfoniske beatgruppe ACHE’s album ”De Homine Urbano” i 1970 medvirket på mere end 150 albums både som solist, musiker og producer. Mange kender ham fra hans samarbejde med kunstnere som Pia Raug og Anne Linnet - og ikke mindst fra guitarduoen Anders Roland & Finn Olafsson, som opnåede store successer med deres guitarmusik. Men sideløbende har han siden 1976 manifesteret sig som solist  og udgivet flere soloalbum og DVDer. Blandt dem ’Music From North Sealand’ som fik superlativerne frem hos anmeldere i ind- og udland.

Finn Olafssons guitarmusik og personlige spillestil har i det hele taget vundet stor anerkendelse både nationalt og internationalt. Senest er det unikke videoprojekt ”Video of the Month 2014”, som består af 12 livefremførte videoer præsenteret måned for måned på YouTube, blevet vist flere gange i 2015 i et 70 minutters TV-program på DK4 med titlen ”Live i studiet”. Programmet vil fortsat blive sendt i sensommeren og efteråret 2015, og bliver efter hver sending efterfulgt af portrætprogrammet, ”Guitaristen Finn Olafsson” – et 26 minutter langt portræt om guitaristen og komponisten.

Video of the Month 2014 blev i foråret 2015 udgivet på dobbelt DVD og CD i Tyskland og Danmark

Line up:

Finn Olafsson - gui, Torsten Olufsson - bas, tablas, perc., og Michael Vogelius Larsen - keyboards, perc.