Falderebet / The Reptones

• Falderebet - Foto: Thor S. Irming
25 jun

fre. 25. jun. kl. 20.30
Forsalg: 80 kr. / I døren: 100 kr.
Dør kl. 20.00 Kl. 20.30 The Reptones Kl. 21.30 The Falderebet
Dobbeltkoncert med melodiøs støjpop fra Falderebet og melankolsk americana fra The Reptones

Falderebet

Falderebet er et nyt orkester på den danske musikscene, bestående af profilerede og erfarne musikere fra den københavnske undergrund. Bandet er aktuelle med deres selvbetitlede debutalbum, der blev godt modtaget af de danske anmelderne.

Som en slags musikalsk eksponent for ’Nordic Noir’ tager Falderebet udgangspunkt i støjpop og er meget inspireret af den nye bølge af post-punk fra Stuttgart. Udtrykket er potent, melodiøst og insisterende. Teksterne er dansksprogede og kredser om de eksistentielle kriser, der ofte rammer det enkelte menneske i det postmoderne samfund – et trygt velfærdsamfund, som dog også slår sprækker med jævne mellemrum.

I november 2019 tog Falderebet til Berlin og indspillede 10 numre til et debutalbum. Bandet indspillede alle sangene ‘live’ i Tricone Studios, der ligger i det legendariske Funkhaus – hvor det tidligere DDR sendte radioudsendelser – på blot to dage. Det har skabt en ’alt eller intet’-tilgang til sangene, hvor bandet spiller med en nødvendighed, nerve og intensitet, der brager ud af højttalerne. Resultatet er hårdtslående, hurtigt og støjende – men også melodisk, eftertænksomt og inderligt.

Albummet er mixet og mastereret af den tyske producer Ralv Milberg, der står bag produktionerne af toneangivende Stuttgart-bands som Die Nerven og Karies.

FALDEREBET består af Bo Bech Arvin på vokal (The Reptones, Davenport, Stolenwatch), Stefan Weinreich på guitar (Still Midnight, Racing Ape, Snuff Cameramen, DMVB.), Mark Winther på trommer (Still Midnight, Racing Ape, Snuff Cameramen, DMVB) og Jakob Lund på bas (The Reptones, Stolenwatch).

Lyt til Falderebet på Spotify

The Reptones

The Reptones er blandt de væsentligste danske eksponenter for den bølge af americana, der har vundet indpas i de senere år. Med fem album på bagen og over 300 koncerter i kalenderen siden debutalbummet fra 2012, har bandet i stigende grad fundet et særegent udtryk, der spænder fra psykedelisk country og melankolsk indie til tonstung folk-rock og melodiske ballader.

På deres seneste album ‘Painkillers & Wine’ fra 2020, som blev varmt modtaget af den danske musikpresse, er The Reptones gået fra at være en kvintet, til at være en duo bestående af Bo Bech Arvin og Kim Heibon, som har arbejdet tæt sammen om de nye sange. Den nye konstellation har resulteret i en mere koncentreret sound med fokus på atmosfære, dynamik og nærvær, hvor de gode melodier og Bo Bech Arvins stærke vokal er i centrum på bandets nye sange.

Under indspilningerne allierede The Reptones sig med dansk indierocks nestor Nikolaj Nørlund (Niels Skousen, Jens Unmack, Ulige Numre m.fl.), som med sin produktion og mix har sat sit tydelige præg på albummets organiske og mellow lydbillede. Nørlund har fremelsket et stemningsmættet udtryk, der veksler mellem ro og anspændthed, og samarbejdet har været en positiv oplevelse for begge parter.

Live kalder det nye albums sange på et nyt set-up med en mere ligelig fordeling af det håndspillede og det elektroniske. Derfor leger The Reptones på deres aktuelle turné både med trommemaskiner og elektroniske flader, som blander sig elegant og smagfuldt med bandets velkendte, håndspillede udtryk.

Til denne koncert får Bo Bech Arvin og Kim Heibon selskab Peter Wendelboe på bas.

Lyt til The Reptones på Spotify