Change language

En aften med Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafsson ”Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger”

09 mar

Dato

09.03.2017, 20:00
80 kr.
Billetsalg i døren.
Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafsson fortolker Tony Vejslev og Frank Jægers bedste sange

Deres samarbejde begyndte for ti år siden, med udgivelsen af Tom Frederiksens CD ”Synger/sangskriver”, som blev nomineret til en Danish Music Awards Folk-pris.

I 2010 udgav de CD’en ”Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger”, som blev efterfulgt i 2012 af en ”live in concert” DVD med samme titel - optaget på spillestedet STARS i Vordingborg. Koncertvideoen har været vist adskillige gange på DK4, og det er siden blevet til masser af meget vellykkede ”Hyldest til Tony Vejslev og Frank Jæger” koncerter i hele landet.

Komponisten Tony Vejslev satte i alt tredive af sin gode ungdomsven Frank Jægers fineste digte i musik, flertallet af disse i perioden ca. 1945 til 1953. Mange af disse sange er siden blevet folkeeje, seks af de mest populære af dem har siden midten af 1970'erne været repræsenteret i Højskolesangbogen, og flere kendte kunstnere har igennem årene indspillet dem med stor succés. Tom Frederiksen er en fantastisk fortolker af Frank Jægers tekster, og trioen har lavet nye arrangementer af sangene, som primært guitaristen Finn Olafsson har ”klædt på” med sine karakteristiske akustiske guitartemaer.

Men man vil også komme til at høre sange fra Tom Frederiksens Synger/Sangskriver-album og fra trioens to nye videosingler ”Du ka’ ikke høre mig i radio’n” og ”100 år”, hvoraf sidstnævnte har dementeret den førstes titel, ved de seneste måneder at blive spillet ganske meget i DR P5.

Finn Olafsson & Torsten Olafsson er i øvrigt kendt fra Amager-bandet ACHE, men denne aften er den elektriske guitar og bas lagt på hylden til fordel for den akustiske guitar og bas.

Entré: 80 kr. Billetsalg i døren.
Dørene åbnes kl. 19.30.

Arrangør: Bryggens Musikforening