DJF BIGBAND præsenterer Winnie Dahlgren

• Rolf Mandix i Kulturhuset Islands Brygge
29 nov

søn. 29. nov. kl. 15.00 til kl. 17.00
Forsalg: 80 kr. + gebyr / I døren: 100 kr.
Winnie Dahlgren byder på egne kompositioner, men også gamle danske sange

Dansk Jazzmusiker Forenings eget projekt bigband præsenterer komponist, arrangør, underviser og dirigent Winnie Dahlgren, som er dansk men bosiddende i Boston, og som til daglig underviser på Berklee College of Music. Winnie er også en eminent marimbamusiker. Winnie Dahlgren har skrevet en lang række arrangementer for bigband og mindre grupper. Meget af det er baseret på egne kompositioner, men hun har også arrangeret gamle danske sange som f.eks. Mads Dos. Projektet er en fælles musikalsk udvikling, og musikerne er i indstuderingen blevet indført i Winnies kompositioner både musikalsk og teoretisk, som om de alle har været med på hendes rejser. Koncerten bliver en tur gennem Winnies musikalske liv og univers i samspil med Dansk Jazzmusiker Forenings projekt bigband.

Kapelmester Rolf Mandix, Dirigent Winnie Dahlgren
Projektet og koncerten er støttet af Kunstfonden og DJF.

Winnie udtaler: ”Kompositionerne er en afspejling af dels min danske baggrund, blandet med mine mange rejser til specielt Afrika og dels mit daglige samarbejde med kollegaer og elever fra hele verden. Kompositionerne vil være små glimt af vores verden, som jeg ser den i dag. I min daglige undervisning på Berklee College of Music underviser jeg i komposition og harmoni indenfor rytmisk musik, både de ’normale’ akkordprogressioner og de underfundige sammensætninger. Dette udnytter jeg også og bruger harmonier, der måske ikke bliver brugt normalt i bigband sammenhæng.”

Her er hendes udtalelser om et par af hendes værker.

“Yeleni” is my African name. In 2001 while visiting Mali, West Africa, I was given this name by one of the local majors in Bamako. In Mali it is tradition to give an African name to visitors. So after having observed me for a few days, he told me I should be called Yeleni.  He explained that the name means a celebration of the African woman and is a symbol of a strong woman.

The composition is a happy melody over a Caribbean groove from the French Antilles called Zouk. The style is similar to calypso, with rhythms originating in Africa. Zouk means “dance” or “party”, so sit back and think of warmer weather!

“In Between The Empty Space(s)” is a combination of two sources of inspiration.

The first source of inspiration came from the melodic and rhythmic ideas composed by C. Debussy in his piano piece “Golliwogg’s Cake-walk”. The second source of inspiration came from a discussion I had when studying in college. One day in class we began the discussion about space: What is space and how do we define it? Is there more than one? If so, what’s in between?

Moving the discussion to the realm of music, we can define space as the intervals between pitches, the time between the notes being played, and what do we hear in between?