Change language

  • Dansk
  • English

Den syvende søn

23 apr

Dato

fre. 23. apr. kl. 20.30
Forsalg: 145 kr. + gebyr
Dørene åbner kl. 20.00
Psykadelisk rock og Beat musik på dansk

Den syvende søn blev dannet på bagsædet af en bil på vej hjem fra et job i Jylland. Ikke lang tid efter stod de i en bunker og spillede for første gang, og Den syvende søn var en realitet. Der gik ikke lang tid før sangene var skrevet, og der blev booket studietid. I november 2013 udkom debut albummet Den syvende søn med singlerne ”hun sagde han sagde” og ”80’er festen”

Præcis 3 år efter debuten kom Den syvende søns andet album. Denne gang har de allieret sig med produceren Tore Nissen, der blandt andet har produceret Oh land, Tue West og The Storm. Adam og Tore faldt i snak under indspilningen af et andet projekt, og da Adam fortalte, at Den syvende søn skulle lave nyt album bød Tore sig til som producer. Alle var enige om at Tore var det rigtige bud, og han fik skubbet til det ellers lidt magelige band. Der er blevet kaseret flere sange, skrevet om og øvet mere end tidligere.

Nu har Den syvende søn indspillet sit tredje album i Victoria studio på Vesterbro. Det var også der det første album blev indspillet, og i lighed med dengang, har spontaniteten fået lov at råde i tilblivelsen af sangene, helt til det sidste, godt hjulpet på vej af producer, Christian Ki Dall. Albummet der har fået titlen ”Trods” udkom i Marts 2020 og er blevet mødt med god kritik og rosende ord fra den danske musikpresse.

Teksterne er som forsanger Michel Bellis univers plejer at være, rimelig kontant. De er direkte, uden at være banale, og poetiske uden at være for højtravende. Hvis teksterne skal passe til den ærlige vokal, er det nødvendigt med tekster han kan indleve sig i, uden at være selvudleverende. 

Bandet har spillet sammen i syv år nu og samspillet og forståelsen for eget univers er vokset. Instrumenterne understøtter tekst og vokal i højere grad end tidligere og bandet udtaler selv at de har lavet deres bedste album til dato.

Ud over den naturlige udvikling i bandet og Tores skarpe øre, er Den syvende søn tro mod deres udgangspunkt. De har stadig en forkærlighed for beat musik, Psykadelisk rock og dyrker også på dette album håndholdt gammeldags håndværk. Den syvende søn er et vellydende, velspillende live band, og mestrer både 3,5 minutters formatet og free form hippi langrock.

Drengene I den syvende søn er:

Adam Winberg spiller trommer og har bl.a. spillet med Death valley sleepers, Tue West, The setting son, Julie Maria.

Tobias Winberg spiller bas og har bl.a. spillet med Death valley sleepers, The setting son, Julie Maria, Aura Dione.

Mads Jensen spiller keys, og har bl.a. spillet med D/troit, The Breakers, Death valley sleepers.

Mikkel Grue spiller guitar og har fungeret som studie musikker, hvor han bl.a. har medvirket på Poul Krebs, Junker og Michel Bellis to solo album.

Michel Belli har udgivet to album I eget navn.

Lyt til Den syvende søn på Spotify her