Dark Night of Humanity

14.02.2020, 18:30 til 21:30
Fri entré
Tør du gå en tur i Stephen Hawkings dommedagsnat?

Det audiovisuelle værk Dark Night of Humanity tager udgangspunkt i den verdensberømte fysikers dommedagsprofetier fra tiden umiddelbart før hans død. Hawkings ekstremt dystre fremtidsudsigter giver kun menneskeheden ca. 100 år at overleve i på jorden, og det er denne dommedagsstemning som komponist Christian Rønn og producent Palle Vedel iscenesætter med video, samples, elektronik og stemmer.

Lydsporet følger tonemateriale fra en skala udviklet af den amerikanske komponist La Monte Young, og er præget af rytmiske forskydninger og glaciale klange, der giver publikum en fornemmelse af stilstand.
Dommedagsnattens himmel svøbes ind forvrængede naturbilleder og dystopiske fremtidsscenarier.

Om kunstnerne:
Christian Rønn er komponist, lydkunstner, performer, producer og uddannet organist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Palle Vedel er fotograf og kreativ producent.

• Hvornår: fredag den 14. februar kl. 18.30 – 21.30
  • Hvor: Kulturhuset Islands Brygge, Salen, Islands Brygge 18, 2300 København S.

Fri entré

Støttet af: Amager Vest Lokaludvalg, Amager Øst Lokaludvalg, Cph Light Festival og Kulturhuset Islands Brygge.

English:
Take a stroll into Stephen Hawking's doomsday night
The audiovisual work Dark Night of Humanity is based on the world-famous physicist's doomsday prophecies written down immediately before his death. Hawking's bleak outlook only leaves mankind approx. 100 years left on this earth, and it is this apocalyptic mood that composer Christian Rønn and producer Palle Vedel will express using video, samples, electronica and voices. The soundtrack follows notes from a scale developed by American composer La Monte Young and is characterized by rhythmic shifts and glacial sounds that give the audience a sense of stillness. The sky of the doomsday night is draped in distorted nature images and dystopian future scenarios.

About the artists
Christian Rønn is a composer, sound artist, performer, producer and organ player with a Masters in Organ from The Royal Danish Academy Of Music in Copenhagen.
Palle Vedel is a film producer and director.