Cory Henry & The Funk Apostles (US)

• Cory Henry i Kulturhuset Islands Brygge
08 jul

08.07.2019, 20:00
Forsalg: 220 kr. + gebyr
Jazz by the Sea
En aften, hvor man kan opleve grænsenedbrydende moderne jazz med en virtuos frontfigur

Cory Henry er vokset op i Brooklyn, lærte at spille orgel som 4-årig i den lokale kirke og udviklede sig fra at være vidunderbarn til rollen som efterspurgt håndlanger for navne som The Roots, Kenny Garrett, Bruce Springsteen, Marcus Miller, Erykah Badu og Lalah Hathaway. Han fik sit egentlige gennembrud som orgelvirtuos og producer for Snarky Puppy, men har i de seneste år gået sine egne veje med supergruppen Cory Henry & The Funk Apostles, der efter flere år på landevejen er aktuel med albummet “Art of Love”.

Det 32-årige multitalent er blevet kaldt “one of the finest Hammond B3 organ players of his generation” og “soulful, church-y, playful, restrained, and virtuosic” – og på det nye album med The Funk Apostles viser Henry sig desuden som en seriøs sangskriver og sanger, idet han for første gang synger på størstedelen af numrene.

Resultatet er et både visionært og dybt personligt udtryk, som trækker på både amerikansk jazz, soul, R&B, afrobeat og gospel, samt på inspirationen fra store mestre som Marvin Gaye, Stevie Wonder og Prince. Udtrykket er på samme tid futuristisk og retro, eksperimenterende og vintage – Cory Henry & The Funk Apostles er inkarnationen af den grænsenedbrydende, moderne jazz, hvor vidunderbarnet er blevet til en frontfigur.

“Stemmen er menneskets stærkeste instrument. Når man synger, så er der en ekstra dimension i at skabe kontakt og kommunikere med sine medmennesker, end når man spiller orgel. Der er budskaber, som er meget vigtige og meningsfulde for mig, som jeg kun kan overbringe gennem ord,” fortalte Cory Henry i forbindelse med udgivelsen af “Art of Love”.

Den 8. juli er Cory Henry & The Funk Apostles tilbage i København. De har fejret flere triumfer i DR Koncerthuset, men til sommer kan man for første gang nyde det albumaktuelle band under åben himmel til Jazz by the Sea. Forvent en sand souljazzfest med uovertruffen musikalsk overskud....