Bo Schiøler & skavankerne

• Bo Schiøler i Kulturhuset Islands Brygge

24.03.2020, 13:00 til 15:00
Dørene åbnes kl. 12.30
Fra ung rebel til rebelsk pensionist

Bo Schiøler (73 år) er på banen med et nyt sprudlende, vigtigt og vitalt album: REKVIEM FOR KRAKA - Sange fra et levet liv… 13 nye sange fra den flittige sanger og sangskriver.

I mere end 50 år har han givet os en overflod af digte, sange og teaterstykker. Først, i 44 år, som sangskriver for Vesterbro Ungdomsgård, siden 2014 som leder af seniorbandet Bo Schiøler & Skavankerne. For selvom fødselsåret skriver 1945 er Bo Schiøler altid i gang. I gang med at suge inspiration, skrive nye sange, afholde koncerter og indspille musik. En beundringsværdig, livslang karriere som har indbragt ham et hav af priser. Han er bl.a. Ridder af Dannebrog, modtager af DJBFAs hæderspris, Martin Andersen Nexøs Æreslegat, Scherfig-Kirk-Gelsted Prisen, Gerda Prisen m.fl.

På `Rekviem for Kraka´ beskriver Bo Schiøler den 3. alder, dens glæder og udfordringer i respekt og solidaritet med alle de seniorer der - ligesom han selv - stadig kan lide livet, som kan tænke, føle og handle - og som værdsætter gode sange fra deres egen erfaringsverden. Her bliver ikke lagt op til nostalgi og eskapisme! Virkeligheden, nutiden er stadig en messe værd. Jo, Bo er 73 år og ved, hvor knoglerne knager.

Mange af sangene er formet som kærlige portrætter af folk, man aldrig har hørt om. Nogle er døde og borte, andre er i høj grad i live. De fløj under radaren, havde ikke rundsave på albuerne; de kom aldrig i avisen eller i tv. Det er langtidsholdbare, kraftfulde kvalitetssange …

Stort tak til Nord-Vest Fonden, der har støttet koncerten.

Musikken starter kl. 13.00, og der er pause undervejs.

Caféen sælger kaffe, te, kage mm. både før koncerten og i pausen.

Koncerten er gratis