Bjarke Falgren Quartet

fre. 06. maj. kl. 20.30
I forsalg: 150 kr. + gebyr / I døren: 170 kr.
Dørene åbner kl. 20.00
Oplev den firedobbelte grammyvinder sammen med sin rutinerede kvartet.

”Mange fremhæver den prisvindende og 4-dobbelte grammyvinder Bjarke Falgren, som en spillemand der som få, kan få sin 300 år gamle sigøjnerviolin til nærmest at tale. Og som få kan bringe smil og følelser frem med sit udtryksfulde spil.

Svend Asmussen betragtede derfor også Bjarke som sin naturlige arvtager og bestemte, at Bjarke som den første skulle modtage “The Ellen & Svend Asmussen Prize 2017”.

Sammen forløser kvartteten på bedste vis Bjarkes originale kompositioner med en rejse rundt i hele følelsesregistret. Fra det lyriske og melodiøse, til det virtuose, legende og rå-swingende udtryk. Musikken tager udgangspunkt i jazzen og er krydret med elementer fra en verden af musik, herunder bl.a. folkemusikken, brasilianske rytmer og den klassiske musik. “Med Bjarke Falgren Quartet er der garanteret en passioneret, bevægende, nærværende og swingende koncertoplevelse på øverste hylde."

Politikens anmelder fremhævede for nyligt Bjarke Falgren som en fornyende og superswingende musiker som med hans egen måde at kæle opmærksomt for hver en tone får den enkelte tone til at blive en verden i sig selv. Gaffa beskriver Origin som et uhyre vellykket, modent og vitalt debutalbum og beskriver Bjarke som en betagende musikalsk mastermind med styrken og kvaliteten til et internationalt gennembrud.

Loftskammer tilslutter sig desuden topkaraktererne med ordene: “Med en virtuositet og originalitet præsenterer Falgren sig som Danmarks ubestridte ‘Mr. Fiddle’". Rootszone skriver, at det er som om violin og bue er vokset sammen med hans arme og således bliver en del af ham selv og Jazz Special beskriver bl.a. hvordan Falgren fortæller os noget om at tage vare på de indre musikalske kræfter, der nænsomt slippes fri med et perlende forfriskende og overskudspræget violinspil og viser hvordan traditionen kan opdateres med en musik, der i så høj grad er levende og til stede.

Line up: Janus Templeton(trommer), Morten Lundsby(kontrabas) og Henrik Hallberg(guitar).