Change language

  • Dansk
  • English

Birdland

27 maj

Dato

tor. 27. maj. kl. 20.00
Forsalg: 60 kr. + gebyr / I døren: 80 kr.
Dørene åbner kl. 19.30
Swingende og jazzede sange, der bevæger sig fra latin over country til gospelblues med hovedvægt på de sjove tekster.

Birdland består af 5 bindegale musikere med patologisk fuglefobi, der skriver swingende jazz med et twist. Derfor hedder deres debut-EP også 'We Play Djass', for rendyrket, hardcore jazz får man ikke. Derimod skriver de swingende og jazzede sange, der bevæger sig fra latin over country til gospelblues med hovedvægt på de sjove tekster.

Birdland gør oprør mod den pæne jazz ved i stedet at skrive sange om kaffekærlighed (Coffee Blues) og sugemærker (Love Bite) og særprægede trekantsdramaer med kazoo-solo (Floyd). Birdland er ikke bange for at bruge sproget kreativt, og de mener, at der kan ligge en god sang begravet i de mest mærkværdige historier. Deres ikke-udgivede bagkatalog rummer derfor også sange om tvangsspisning, mafiatrusler, skofetich og usynlige kvinder, men alt sammen legende let og i glade jazzede toner. Birdland får publikum til at vippe med fødderne og smile og grine.

Den 30. juni 2020 udgav bandet Birdland 4 sange på de digitale streaming-tjenester, hvor 3 af dem er skrevet af bandets primære sangskriver, Tine Langtved, og arrangeret af orkesterleder/pianist/guitarist Jonas Holst Ladefoged. Sangerinderne, Tine Langtved og Rikke Budolph, fletter deres stemmer ind imellem hinanden i behagelige harmonier.

Tine Langtved har under navnet Langtved & Hovedskou i 2010 udgivet cd’en ”Together Apart”, hvor der i øvrigt findes et andet arrangement af nummeret ”Love Bite”, der gæster Guffi Pallesen på bas, Mikkel Find på trommer og Jesper Hovedskou på guitar. Cd’en fik 4 flotte stjerner i Berlingske af Kjeld Frandsen.

 

Vokal:                                  Rikke Budolph, Tine Langtved og Jonas Holst Ladefoged
Kazoo:                                 Tine Langtved
Piano, guitar, kor:               Jonas Holst Ladefoged
Kontrabas:                          Lars Lyng Thørholm
Trommer:                           Thomas Kjær
 

Lyt til Birdland her: https://birdland.lnk.to/WePlayDjass?fbclid=IwAR0_4DYl274UoQ_ueuhldf3OZk1GlcZaazzdX6YTKDsWMQJKyC0JMYiUlv4

Kig med på Youtube her: https://youtu.be/FSH_bezOhxk

Læs snmeldelse af Langtved & Hovedskou: Together Apart: https://www.berlingske.dk/musikanmeldelser/debut-stemme-og-strenge