Best of Bowie live

13.01.2018, 20:30
Entre 125 kr + gebyr / i dør 150 kr
Døre åbner kl. 20.00
D. 8. januar ville David Bowie være fyldt 71 år, og sammen med Bowie fans og Scandinavians bedste tribute band skal Bowie da fejres.

Tributebandet Best of Bowie har gennem årene spillet David Bowie's sange for et begejstret publikum, der gang på gang bliver overrasket over, at man kan få en så komplet oplevelse af at være tæt på originalen.

Efter udsendelsen af det vanvittigt roste David Bowie-album, "Blackstar", i januar og Bowie's uventede død blot et par døgn senere, er en hel verden af musikelskere blevet mindet om, hvor meget Bowie har betydet, og hvor tidløst og betydningsfuldt et værk, han har efterladt. Det mærkes også hos det danske band, Best of Bowie, der netop har taget hul på en længe planlagt turné og regner med at spille tæt på 30 koncerter i løbet af 2016.

Kun få timer efter nyheden om Bowie's bortgang begyndte telefonen at kime hos det danske hyldest-orkester Best of Bowie. Orkestret har spillet en stribe koncerter årligt siden starten, og efterspørgslen har været støt stigende. Selv om der således allerede var adskillige koncerter i kalenderen i 2016, er de  seks faste medlemmer af Best of Bowie i fuld gang med at udvide årets koncertliste betragteligt.

"Det er både glædeligt og dybt vemodigt," siger orkestrets stifter, guitarist Flemming Rasch. "Vi glæder os vildt meget til at skulle ud og spille. Vi har altid nydt at opleve, hvordan vores koncerter har været en øjenåbner for mange, der kender Bowie's største hits, men måske ikke er fortrolige med hele repertoriet. Når de så oplever sangene live, går det op for de fleste, hvor fantastisk Bowie var. At han var så meget mere end en håndfuld hits. At interessen lige nu er tiltagende, og at endnu flere opdager Bowie's kvaliteter er på en måde glædeligt. Men det er klart, at anledningen er dybt sørgelig. Den ene dag troede hele verden, at Bowie var vital og frisk, og den næste var han pludselig ikke blandt os mere. Det er trist og mærkeligt at tænke på."

Den bedst mulige Bowie-oplevelse

Best of Bowie har finkæmmet Bowies omfattende katalog for at sammensætte det bedst mulige sæt med sange fra hele karrieren. Bowie's største hits blander sig med nogle af hans største kunstneriske successer, og der vil ikke være nogen blandt publikum, der efter koncerten med Best of Bowie er i tvivl om, hvilken musikalsk kamæleon, David Bowie var, eller hvorvidt hans største sange vil holde i mange år endnu.

Forsanger i Best of Bowie, Michael Saxe Bjørn, fortæller: "Det er en kæmpe stor ære at få lov at fortolke Bowies musik, og samtidig forpligter det jo enormt. Vi vil gerne så tæt på den originale lyd som muligt. Hver gang vi går på scenen, skal vi leve op til en musikalsk og kunstnerisk standard, der bare er virkelig høj. Og vi elsker det! Derfor gør vi alt for at være kniv-skarpe til hvert enkelt show."

Best of Bowie forsøger ikke at kopiere Bowie's egne shows, men trækker på masser af elementer fra dem: På de større scener er der f.eks. to skuespillere med, som med kostumer og dans fortolker nogle af numrene og sender publikum tilbage i tiden til nogle af Bowie's universer. Under koncerten er Bowie på en måde selv tilstede, når der på scenens bagvæg projiceres billeder op, som understøtter musikken.

Læs mere om Best of Bowies se bandets videoer, hør lydklip www.bestofbowie.dk

Se evt. klip fra deres koncert i Amager Bio her

OBS: Billetten giver også adgang til afterparty på Underhuset, Halmtorvet 9. Fra kl. 23.00 til 04.00 kan du fortsætte Bowie-festen med DJ, hits fra 70'erne og naturligvis masser af Bowie-musik!