Arkitektur og det ydre rum - foredrag med SAGA Space Architects

19.06.2019, 19:00 til 20:30
40 kr. + gebyr
I lokalet Lysthuset
Hvordan designer man en udholdelig og bæredygtig tilværelse for mennesker på Mars?

Det vil de to danske rumarkitekter Sebastian Aristotelis og Karl-Johan Sørensen fra SAGA Space Architects fortælle om den 19. juni i Kulturhuset Islands Brygge.

Forestil dig, din raket lander på en planet, hvor ingen mennesker tidligere har været. Hvordan ville du bygge det første hus? Dette scenarie er udgangspunktet for tegnestuen SAGA Space Architects virke. Ved at undersøge de grundlæggende betingelser for et givet sted og ved at give slip på alle antagelser bygger de visionære og sensitive bygninger, der passer perfekt til både rummet og Jorden med fokus på menneskets grundlæggende behov.

Til foredraget den 19. juni får du et overblik over det ydre rum, og hvor langt vi er nået i 2019. Hvad kendetegner Mars og hvilke udfordringer står vi overfor, hvis vi vil opholde os der? Hvilke erfaringer fra landjorden kan overføres til rummet og omvendt? De to rumarkitekter fortæller også om tidligere projekter og deres igangværende arbejde med en rumkapsel til Grønland og et simuleret Mars-habitat i Negev-ørkenen i Israel.

Om SAGA Space Architects
SAGA har udviklet en ny designpraksis, der arbejder for at gøre rummet udholdelig for fremtidige rumrejsende med udgangspunkt i et menneskeligt perspektiv, hvor mental velvære og social bæredygtighed er bærende komponenter.

Tegnestuen har bl.a. fået 1. pladsen i arkitektkonkurrencen Marstopia for deres Dandelion Shelter, der er et mobilt beskyttelsesrum, der kan skærme os fra Mars’ menneskefjendtlige omgivelser.

Besøg SAGA Space Architects hjemmeside

Foredraget er en del af fotoudstillingen Images on Mars i Kulturhuset Islands Brygge.
Udstillingen består af storformatfotos optaget fra NASAS space-sonder og efterfølgende kunstnerisk bearbejdet af instruktør og filmproducent Palle Vedel og fotograf Ole Christiansen. Images on Mars er åben fra den 28.5 - 28.8 2019.