Aflyst: Klub Geyser: Jaguaren i skoven / Søren Manscher / Det Kønne Kartel

fre. 29. jan. kl. 20.30
Aflyst
Dørene åbner kl. 20
Koncerterne er desværre aflyst pga. coronarestriktionerne.

Tre dansksprogede acts indtager singer-songwriter-scenen Klub Geyser denne aften.

Jaguaren i skoven

I Nordskoven cirka 10 timers gang fra København ligger en lille træhytte, hvor der i den seneste tid er sivet krads fuzzguitar og tågede popmelodier ud gennem sprækkerne. Manden bag melodierne hedder Bjarke, og når der engang imellem bliver stille og tusmørket sænker sig, lusker han ud i skoven og diskuterer sine næste træk med dyrene og et tålmodigt egetræ. Sammen med sine fire medsammensvorne, Fuglen, Velourhanen, Steen og Rævefar, har han indspillet et psykedelisk popalbum på dansk. Bjarke synger for, og bandet bidrager med drømmende orgelflader, gennemskærende guitar, slagtøj og elektrisk bas. Tilsammen er det mundet ud i en række sange, der emmer af livslyst, dæmonuddrivelser og små, lokkende eventyr. En nabo udtaler: “Det lyder mærkeligt, men jeg kan li’ det. Lidt som hvis Anne Linnet havde fået barn med ham fra The Doors.”

Søren Manscher

Søren Manscher’s sange er en sanselig hengivelse til hverdagens finuligheder; stilheden efter en forkert bemærkning, de forbudte venindefantasier og en undren over, hvorfor ens naboer aldrig har sex. I 2019 udkom albummet, "Det er balancerne der holder sammen på det", som Søren turnerede med som support for Søren Huss. Singlen, "Jeg ser lagener blafre i vinden", har roteret på P4 og fået ros af Politiken. Stilmæssigt læner Søren sig mod Karl Ove Knausgaard, Allan Olsen og Sun Kil Moon.

Det Kønne Kartel

Det Kønne Kartel har siden 2013 beriget den dansksprogede musikscene med deres vidunderlige folkballader og charmerende country/pop-hits om 12-tals piger og mandebands. Man må både grine, græde og kæmpe lidt med de krummede tæer, når man møder bandet og deres tankevækkende tekster på fx festivaller, ved konferencer og koncerter på folkemødet, 1. maj og 8. marts. De hårdtslående tekster pakkes lækkert ind i bløde vokaler, velspillet musik og leveres med en underspillet ironi, som gør det svært ikke bare at overgive sig og synge med på, at “det er synd for far” og at "vi troede, du var en af drengene, men så’ du bare vildt anstrengende”.

Om Klub Geyser

Klub Geyser er en sangskriverscene som arrangerer månedlige koncerter i Kulturhuset Islands Brygge. Der lægges vægt på den gode sang og den nærværende performance – på det uindpakkede møde mellem kunstner og publikum. Visionen er at præsentere nye talenter, oversete navne og lejlighedsvis etablerede bands og solister indenfor kategorien singer/songwriter. At være et alternativ til de mere markedsdrevne kommercielle kulturtilbud. At skabe optimale rammer for både kunstnere og publikum i et professionelt set-up og en stemningsfuld atmosfære.

Læs mere om Klub Geyser på Facebook