Københavns Kommunes logo

Waidtløw/Hess/AC/Høyer – Portraits in Jazz x Vinterjazz

Portraits in Jazz er et samarbejde mellem 4 store personligheder fra den absolutte top af dansk jazz.

Kvartettens udgivelse Sunday (fra 2021) har opnået en uhørt fornem international succes på streamingplatformene, med samlet over 20 millioner plays overalt i verden.

Kvartetten kombinerer det melankolske nordiske univers med den amerikanske azztradition, tilsat sublimt interplay og en unik sans for klang og stemning. Der er en evigt legende og lyttende under- og overtone i musikken, blandet med melodisk nerve og ekspressive udforskninger.

Line up:

Nikolaj Hess – prisvindende pianist og en af den danske jazzscenes største og mest personlige musikere. Udover at have udgivet en række anmelderroste albums i eget navn,
har han akkompagneret et væld af udenlandske og hjemlige jazzstjerner, bl.a. Lee Konitz,

Benny Golson og Chris Cheek. Er kapelmester for Caroline Henderson og har komponeret filmmusik til bl.a. Lars von Triers ”Melancholia” og Juliane Fezers ”Meeres Stille”.

Claus Waidtløw – en af vores mest sublime og velansete saxofonister. Højt skattet blandt sine inden- og udenlandske kollegaer for sit melodiske og indlevende spil. Har 10
udgivelser ude i eget navn, her i blandt det DMA vindende album Playhouse. Waidtløw har spillet og indspillet med bl.a. John Scofield, Toots Thielemanns, Christian McBride, Jeff Ballard, Kurt Elling, Eddie Gomez og Kurt Rosenwinkel.

Anders ”AC” Christensen – en basgigant i det danske musikliv. Nyder stor respekt i både jazz og rock verdenen og har spillet med alt og alle, fra legendariske orkestre som Raveonettes og Savage Rose til store udenlandske jazzstjerner som Paul Motian, Lee Konitz og Aaron Parks. Jakob Høyer – højt skattet trommeslager der, ligesom AC, bevæger sig i både jazz- og rockmiljøet. Begge steder er han respekteret for sit sublime, lydhøre og personlige trommespil. Har spillet med bl.a. Raveonettes, Tom Harrell, Jacob Bro, Caroline Henderson og Aske Jacoby.

Glæd jer til en aften med stemningsfulde ballader, hypnotiske grooves, filmiske lydflader og syngende melodilinjer.

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge, Salen

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med