Vinterjazz: Lucy Yeghiazaryan / Grant Stewart Quintet

Direkte fra New Yorks pulserende jazzscene kommer den anmelderroste sangerinde og sangskriver Yeghiazaryan og saxofonist og kapelmester Grant Stewart forbi Islands Brygge til Vinterjazz Festival 2023.

Lucy Yeghiazaryan er en af tidens mest omtalte vokalister på New Yorks jazzscene. Hun kombinerer den klassiske, elegante jazzstemme med en særlig intim kommunikation og kontakt med publikummet. Hendes repertoire består af jazzstandards, som altid resonerer med hendes egen livshistorie, samt egne kompositioner, som inviterer lyttere ind i hendes liv, som kun de bedste sangskrivere kan. Siden hun flyttede til New York i 2015, har hun udgivet 3 anmelderroste plader, turneret rundt Nordamerika og Europa med navne som Harold Mabern, Houston Person og Rodney Whitaker, og etableret sig som en af fremtidens store navne indenfor jazzmusik.

Læs mere og lyt til Lucy Yeghiazaryan her

Grant Stewart har været en integreret del af den Amerikanske jazzscene siden 1990. Han har været en fast figur på scenen i ”Small’s Jazzklub” siden den blev etableret, og har indspillet og turneret med de største navne fra hans egen generation (bl.a Brad Mehldau, Bill Charlap, Peter Bernstein osv). Grant har altid været en favorit af den ældre generation, og har været saxofonist i grupper ledt af bl.a. Jimmy Cobb, Harold Mabern, Curtis Fuller, Clark Terry, Etta Jones og Harry Connick. I New York optræder Stewart tit på Birdland, Lincoln Center, SMOK, Jazz Standard osv, og han har turneret verden rundt med forskellige ensembler. Grant har udgivet 16 plader som kapelmester, og er blevet nævnt i Downbeat Magazine’s Critic’s Poll 8 gange. Sidste gang Grant var i Danmark (2019), spillede han hele 7 nætter på Jazzhus Montmartre med stor succes.

Læs mere og lyt til Grant Stewart her

Line-up

Lucy Yeghiazaryan – vokal

Grant Stewart – tenor saxofon

Magnus Hjorth – flygel

Graig Earle – kontrabas

Cornelia Nilsson - trommer

 

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København

Døre åbner kl. 20.00

Del med