Københavns Kommunes logo

Tysk Filmklub - Fritz Lang x 2

Tag med, når Tysk Filmklub hylder Fritz Lang med en dobbeltvisning!

Program:

  • Kl. 16.30: Visning af 'Fritz Lang' af Gordian Maugg
  • 1 times pause
  • Kl. 19.30: Visning af 'M - en by jager en morder' af Fritz Lang.

(Vær opmærksom på, at du skal reservere plads til hver visning)

Vi starter aftenen med at vise 'Fritz Lang' af Gordian Maugg kl. 16.30. Filmen fra 2016 tegner et portræt af en af filmhistoriens vigtigste skikkelser i en tid præget af politisk og social uro. Filmen, som er en fascinerende blanding af arkivmateriale fra weimartiden og nye sorthvid-optagelser, fortæller historien om tilblivelsen af 'M – en by jager en morder'.

Efter filmen holder vi en times pause, så ingen behøver at sulte, inden vi klokken 19.30 fortsætter med visningen af 'M – en by jager en morder'.

Fritz Langs første talefilm fra 1931 er en vaskeægte krimi om en seriemorder, som spreder skræk og rædsel i Berlin. Men hvad endnu værre er, så forstyrrer politiets jagt på gerningsmanden de lokale forbrydebander, som i 1920’ernes Berlin ellers havde kronede dage. Derfor beslutter den kriminelle undergrund sig for at gå sammen og sætte deres egen jagt ind på morderen, så de kan få genoprettet ro og orden.

Vi varmer op med korte oplæg inden filmene, og der er mulighed for at købe lidt at drikke i baren.

Visningen er en del af Tysk Filmklub, som i løbet af foråret viser en stribe af de bedste film, Tyskland har at byde på. Gennem filmene tegner vi et billede af det Tyskland, der var, og af de store omvæltninger, som det 20. århundrede har budt på, mens vi i foredrag og samtale trækker tråde til det Tyskland, der findes i dag. Vi viser nye film og en enkelt af de gamle klassikere. Filmene ledsages af et kort oplæg, som er med til at sætte rammen for filmen. Filmene vises altid med engelske undertekster.

Tysk Filmklub er et samarbejde mellem Goethe-Instituttet, Kulturhuset Islands Brygge og Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet.

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med