Københavns Kommunes logo

Susan Ørum - Lys i mørket

En aften med fortælling, sprød musik, det gode grin og måske en enkelt tåre i øjenkrogen.

Powerpop, rockballader, gamle vuggeviser og bossanova-rytmer spinder sig rundt om de 2 hovedhistorier, der umiddelbart hører hjemme på hver sin planet - fra 1980ernes sortklædte vrede og fortabte ungdom til 1950ernes landmandsliv - men de kædes sammen på forunderlig vis af ”de kulørte kugler”.

LYS I MØRKET hvirvler rundt mellem håb og afgrund, sorg og glæde og naturligvis lys og mørke. Susan Ørum fortæller og synger sig gennem den turbulente fortælling om sin egen og familiens historie. Og måske får vi hendes svar på, om kærligheden virkelig tåler, tror, håber & udholder alt?

Inspirationen til LYS I MØRKET kommer direkte fra Susan Ørums eget liv og bliver formidlet med knastør humor i et selvironisk og moderne format, men respekten for den mundtlige fortællings tradition og virkemidler skinner igennem. Der bliver heller ikke lagt skjul på litterære inspirationskilder som f.eks. Astrid Lindgren, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen og Michael Strunge.

Showets musik er primært skrevet af Susan Ørum selv & hendes kapelmester Tom Lindby. ”Sommerens lys” og ”Mørketal” udkom som singler i 2022. Nummer 3 er på vej, og der er planlagt en samlet EP for LYS I MØRKET musik i 2023.

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18