Økosystemisk frihedskamp x Biokuben
Den nye udstilling i Biokuben 'Økosystemisk frihedskamp' er kurateret af Signe Vad, billedkunstner, klimaaktivist og en del af Kunstnere ser grønt (facebook.com/kunstneresergront).
Om udstillingen
Udstillingen ØKOSYSTEMISK FRIHEDSKAMP er en installation af værker, som arbejder med økosystemisk håb- og modstandskamp.
Temaet, som er integreret i kunstnernes arbejde, handler om oprør mod samtidens ødelæggende livsstil og regeringers manglende ansvarstagen og alvor i håndtering af klima- og biodiversitetskatastrofens virkelige omfang.
Man vil, i kulturhusets udstillingsplatform Biokuben, møde en helhedsinstallation der udtrykker og arbejder med oprør. Oprøret er et opråb om at stå sammen mod det system, som styrer os mod klima- og biodiversitetskatastrofe. Oprøret er indarbejdet i formatet, oprørsfortællingen skildres eller adresseres i værkerne, fra den hændelse de blev født af, eller som koncept indarbejdet i værk-fortællingen. Alle værker er skabt af bionedbrydelige materialer.
På udstillingen bindes knuder, knyttes bånd til snor-økosystemer; ”En fredelig modstandspraksis mod den gift, der siver i menneskers og jordens lunger”, som Linh Le selv beskriver sit fælles-arbejdes-værk, der består af et stort net af sammenknyttede snører og bånd, der er blevet til af manges samarbejdsworkshops over et halvt år. En knytteteknik, der generøst er del af kostumedesigner Charlotte Østergaard.
Snor-økosystemet har det sigte at ende som del af Extinction Rebellions forårsoprør i år.
I lokalet kan man også opleve Nanna Gro Henningsens videoværk ”Vox Pythia”, samt flaget fra Signe Vads sanse-modstandsbevægelse Død over Dødsstjernen og et lyd/billedeværk af Gagreflex ved Michelle Appelros og Signe Vad. I montren 'Institut for organisk kunst' kan man se en installation af Karin Lorentzen med afklippet hår og tekster. Håret er fra en kunstaktion foran miljøministeriet, hvor mange klippede deres hår af som en symbolsk handling af sorg, håb og opråb.
Udstillende kunstnere:
Karin Lorentzen, Signe Vad, Michelle Appelros & Signe Vad, Linh Le og Nanna Gro Henningsen.
I løbet af udstillingsperioden er der planlagt workshops, oplæsning og performance-events, for at levendegøre de elementer som udstilles.
Workshops & Performances
- Onsdag d. 5. april 16.30
Tale-performance: Vox Pythia af Nanna Gro Henningsen
Vox Pythia er en orakeltale, der handler om politik, penge, løgn, jorden og det kommende oprør.
Vox Pythia betyder Pythias stemme. Pythia var navnet på de midaldrende kvinder, der arbejdede som orakler i Delphi i antikken og som advarede hærførere og konger imod overmod og grådighed.
Død over dødsstjernen - af Signe Vad
At gøre sit bedste (del af projektet Død over dødsstjernen) af Signe Vad
Signe vil invitere ind i en økosystemisk frihedskamp, hvor hun med performancen At gøre sit bedste, viser en del af sin poetiske sansebaserede modstandsbevægelse kaldet Død over dødsstjernen. Med intern/ydre dialog og med publikum, behandler Signe Vad spørgsmål og refleksion over handlekraft, mod og hvornår det afgørende øjeblik for at handle opstår.
- Onsdag d. 12. april kl. 15.00
Knytte bånd – Workshop med Linh Le, medstifter og medlem af performance klimaaktivist gruppe Becoming Species
Kan du binde en knude? Så kan du være med til workshoppen, hvor vi knytter bånd til livet og danner kostumer af store økosystemer, der skal bruges til kommende kreative klimaaktioner. Du kan enten lave dit eget kostume og tage det med hjem eller fortsætte på økosystemet i udstillingen.
Vi har saks og forskelligt farvet genbrugsstof til rådighed. Du er også velkommen til at medbringe eget stof og saks. Knytte teknik er udviklet af kostumedesigner, Charlotte Østergaard.
Man kan komme og gå, som man har lyst.
- Onsdag d. 26.april kl. 16.30
Plant mig - Workshop med Karin Lorentzen
Lad aktivismen spire i din vindueskarm.
Der er fri entré til alle perfomances og workshops.
Kontakt
Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18