Københavns Kommunes logo

Milton på Svenska feat. Celso De Almeida (DK/SE/BRA) x Jazz by the Sea

Pianist Steen Rasmussen og den herboende svenske sangerinde Josefine Cronholm tager denne aften favntag med den store mester Milton Nascimentos univers i selskab med den brasilianske gæstestjerne, trommeslager Celso De Almeida.

Den brasilianske sanger, komponist og multiinstrumentalist Milton Nascimento har siden slutningen af 1960’erne været en nærmest konstant inspirationskilde for både hjemlandets musik og for internationale kunstnere som Miles Davis, Pat Metheny, Esperanza Spalding – og altså også det hjemlige makkerpar Steen Rasmussen og Josefine Cronholm, som i marts 2023 udgav albummet “Milton på Svenska”, hvor Nascimentos sange fra særligt perioden med musikkollektivet “Clube da Esquina” blev udsat for et nordisk twist med svenske tekster.

Milton Nascimento, der fyldte 80 år i oktober 2022, er bredt anerkendt som en af hjemlandets allerstørste sangskrivere – og der er ellers rigeligt med konkurrence om dén anerkendelse. Allerede i slutningen af 1960’erne indspillede han plader med folk som Wayne Shorter og Herbie Hancock. Det egentlige globale gennembrud kom dog først i 1975, da han sammen med netop Shorter og andre medlemmer fra det musikalsk nysgerrige Clube da Esquina-kollektiv udgav det skelsættende album “Native Dancer” – en for tiden enestående fusionsjazz med brasiliansk indflydelse.

Steen Rasmussen er kendt som en af Danmarks fremmeste fortolkere af brasiliansk musik og er desuden et efterspurgt navn hos folk som Lis Sørensen, Danseorkestret, Søs Fenger og Marie Carmen Koppel. Med sin Quinteto har han siden 2007 turneret verden rundt og udgivet syv albums – det hele ofte i selskab med den svenske sangerinde Josefine Cronholm, som foruden sine samarbejder med blandt andre Marilyn Mazur, egne udgivelser og bandet Ibis kan genkendes for sin hemmelighedsfulde nynnen i temamusikken fra tv-krimien “Forbrydelsen”.

Når Rasmussen, Cronholm, bassist Fredrik Damsgaard (Søs Fenger, Ginne Marker) og saxofonist Anders Banke (Pierre Dørge, Egberto Gismonti) indtager de perfekte rammer ved udendørsscenen på Jazz by the Sea under Copenhagen Jazz Festival 2023, er de i selskab med en helt særlig kapacitet, nemlig den brasilianske trommeslager Celso De Almeida. Almeida er blandt de store, moderne trommeslagere i hjemlandet, der har spillet med folk som Rosa Passo, Gal Costa, Gilberto Gil, Edu Lobo, Leny Andrade, João Donato, Raul de Souza med flere. I 2017 medvirkede han på Eliane Elias’ album, “Dance of Time”, der vandt en Latin Grammy for bedste album.

Milton på Svenska feat. Celso De Almeida (DK/SE/BRA)

Søndag d. 9. juli, kl. 20:00 – Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge

Jazz by the Sea 2023

Tag med på rundtur i jazzens mangfoldige verden, når Copenhagen Jazz Festival og Kulturhuset Islands Brygge præsenterer koncerter med musikalsk udsyn på havnefronten.

Under temaet Jazz by the Sea inviteres publikum til nogle forrygende aftener med jazzmusik på en af festivalens største og mest populære scener. 

Alle koncerter foregår under åben himmel. Der er unummererede siddepladser.

Dørene åbner kl. 18.00

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med