Københavns Kommunes logo

Marianne van Toornburg & Melankolikerne

Marianne van Toornburg, fra bl.a. Sidewalk, Sweethearts, Miss B. Haven, har samlet et dreamteam af musikere, når hun spiller sine sørgmuntre smukke sange live.

Sangeren og sangskriverens andet album Simpelt er ligesom debut-pladen MONO fyldt med sørgmuntre sange, fine historier, melankoli, sødme og silende regn. Og, ikke mindst, en konstant undren og refleksion over livet, døden, kærligheden og det store spørgsmål om, hvor man kommer fra og hvor man skal hen – med en drøm og et ønske om, at det hele bare var, ja lidt mere simpelt.

Van Toornburg startede for alvor sin karriere i bandet Sidewalk, tog turen omkring Anne Linnet & Marquis de Sade, turnerede med Miss B. Haven og medvirker bl.a. på Albertes album Lyse Nætter. I 89 brændte hun for alvor igennem som Miss Heart i bandet Sweethearts sammen med Pernille Højmark, hvor den stod på højt hår og dansktopsange til 94. Siden udgav hun i med indie-bandet Dreamtones albummet ”Lost in the Woods” og er en del af Jodeladies med hang til Tyrol. Hun udgav i 08 sit første egentlige solo-album MONO, der blev flot modtaget med virkeligt fine anmeldelser (se nederst)

LIVE har van Toornburg samlet sit dreamteam af musikere:

Mikkel Grue (guitar og kor) – Grue er en yderst habil guitarist – og spiller både akustisk, elektrisk og diverse steelguitarer med så forskellige artister som rockede Mike Tramp og den Syvende Søn, turnerer verden rundt med Harald Haugaard og Helene Blume, der spiller folk og har desuden været guitarist hos bl.a. Poul Krebs, Torben Steno og Laura Illeborgs Bagkataloget og Esther Brohus.  

Sara Saxild (bas og kor) - Saxild er en dynamisk og musikalsk bassist, og fangede van Toornburgs øre i et øvelokale i en ganske anden sammenhæng. Hun er faldet smukt ind i de ellers sammentømrede bekendtskaber i bandet. Hun er nok bedst kendt som en del af det aarhusianske band ”Under Byen”, der væltede både anmeldere og publikum omkuld med deres helt egen sound. - Saxild er en dejlig basist og også en ganske fremragende korsanger!

Johannes Gissel (trommer og kor) er westjyde på Vesterbro, superdygtig og ny mand i bandet. Han arbejder som ”band-mand” med sit orkester Chasing Grace , og Johannes har endvidere spillet med navne som CS Nielsen, NOAH, Pernille Rosendahl, Back To Back m.fl.

Anmeldelser af MONO fra 2008:

Politiken, Erik Jensen ❤️❤️❤️❤️❤️

”En samling klokkerene popsange, af den slags, der lyder som forgyldt melankoli…”

”Et dejligt album at gå ind i efteråret med, spændstigt, saftigt og rundt, som et af de æbler vi snart også kan trøste os med…”

Ekstra Bladet, Henrik Queitsch ⭐️⭐️⭐️⭐️

”Veldrejet! Moden, melankolsk og månesyg popmusik af den gamle skole. På den fede måde!”

Gaffa, Jan Opstrup Poulsen ⭐️⭐️⭐️⭐️

”Flygtige popkys på en overbevisende debut fra en erfaren sangerinde!”

”Uforlignelige popperler. Pop for drømmere og dovenlapser.”

Berlingske Tidende, Jeppe Krogsgaard Christensen ⭐️⭐️⭐️⭐️

”Pophåndværk af den allerfineste slags”

Information, Klaus Lynggaard

"En let, luftig og indbydende skive, fuld af sødme, sorg og silende regn."

 "Der er noget både troværdigt og vindende over den måde hun serverer de melankolske numre på."

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København

Dørene åbner kl. 20.00

Del med