Københavns Kommunes logo

Lakecia Benjamin (US) x Jazz by the Sea 2023

Gå ikke glip af den danske premiere på en af de mest spændende og happening kunstnere fra moderne amerikansk jazz. Lakecia Benjamin har på rekordtid opnået både stor hæder og anerkendelse og samarbejder med folk som Stevie Wonder og Alicia Keys.

Den amerikanske saxofonist og komponist Lakecia Benjamin er én af disse års mest omtalte jazznavne, er på forsiderne af nærmest alle jazzmagasiner og har på rekordtid opnået både stor hæder og anerkendelse og samarbejder med folk som Stevie Wonder og Alicia Keys. Til sommer kan festivalpublikummet glæde sig til hendes første besøg i Danmark

Lakecia Benjamin blev i 2020 udnævnt til “Rising star Alto Saxophonist” af det amerikanske musikmagasin Downbeats egen Critics Poll. Samme år fik hun titlen “Up and Coming Artist of the Year” af Jazz Journalists Association. Benjamin er på alle måder en temmeligt ombejlet kunstner, der med sin indtagende sceneoptræden og musikalske virtuositet har tiltrukket både publikum og en stjernespækket række af medmusikanter som Stevie Wonder, The Roots, Missy Elliott, Christian Mcbride, Gregory Porter, Alicia Keys og mange flere.

“In an era of making singles that cater to the perceived attention span of the listening public, Lakecia Benjamin shows y’all how to throw down an album — an amazing album, at that.” – Downbeat, anmeldelse af “Phoenix”

Med sit nye, fjerde album med den rammende titel “Phoenix” (2023), understreger Lakecia Benjamin sin position som en reelt politisk kunstner nær toppen af moderne jazz, flankeret af både topproducer Terri Lyne Carrington (Herbie Hancock, Quincy Jones, Wayne Shorter) og gæstestjerner som Dianne Reeves, Shorter, den feministiske filosof og aktivitet Angela Davis med flere. Albummets kompositioner hylder de jazzheltinder, der har inspireret Benjamin og banet vejen for hendes egen vildtvoksende karriere.

“I wanted people to not only feel what I'm saying through the songs and my saxophone, but to

also verbally hear it so there's no discrepancy on where we’re coming from”, fortæller Lakecia Benjamin om konceptet bag pladen, der også indeholder en række spoken word-stykker.

Med inspiration fra de store mestre Wayne Shorter, Alice og John Coltrane forbinder Lakecia Benjamin nemlig fortidens moderne jazz og borgerrettighedskampe til relevante, nutidige samfundsproblemer gennem musikken – og Benjamin insisterer på at holde fast i det særligt jazzede, selv om hun især er kendt for sine samarbejder med r’n’b- og soul-musikkens stjerner. 

På Copenhagen Jazz Festival 2023 præsenterer Lakecia Benjamin musikken fra “Phoenix” med sin kvartet i de smukke omgivelser på Jazz by the Sea på Islands Brygge. Festivalen er stolt af at kunne præsentere den danske premiere på en af de mest spændende og happening kunstnere fra moderne amerikansk jazz, der på kort tid har fundet sin helt egen stemme.

Lakecia Benjamin (US) – Copenhagen Jazz Festival 2023
Tirsdag d. 4. Juli, kl. 20:00 – Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge

 

Om Jazz by the Sea

Tag med på rundtur i jazzens mangfoldige verden, når Copenhagen Jazz Festival og Kulturhuset Islands Brygge præsenterer koncerter med musikalsk udsyn på havnefronten.

Under temaet Jazz by the Sea inviteres publikum til nogle forrygende aftener med jazzmusik på en af festivalens største og mest populære scener. 

Alle koncerter foregår under åben himmel. Der er unummererede siddepladser.  

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med