Klub Soja: Gäy / Pale Rider

Bryggens alternative musikklub inviterer til en aften med uhøjtidelig og umådeligt velspillet rock 'n roll og nordisk punk-country fra de pladeaktuelle bands Gäy og Pale Rider.

Pale Rider

Pale Rider er inspireret af det søvnige, lovløse liv i grænselandet mellem Skåne og Småland. De store lastbiler lastet med tømmer fra endeløse granplantager, biblioteket, der har åbent én dag om ugen, den lukkede landsbyøkonomi, hvor man ikke betaler med penge, men med tjenester. Længslen efter storbyen, efter gamle og nye forelskelser. Tiden står stille i huset i skoven, hvor alle tider er lige virkelige.

Debutpladen Only Shelter to Give fik 4/6 stjerner i GAFFA: "Den urolige, evigt-ængstlige stemning på Only Shelter to Give opbygges i høj grad af et kontrolleret kaos af brudfaste, tykke lydtapeter, der på en og samme tid klaustrofobisk omringer og vugger trygt. Lyduniverset, eller spændetrøjen, man ikke helt helhjertet vil af med, udmunder sig i det ene øjeblik i melankolsk horror-folk a la Big Thief, i det andet vredt, The Doors-klingende semi-psykedelisk rock."

Lyt til Pale Rider her

Gäy

Gäys bagkatalog indeholder adskillige mindre radio-hits som Blue Blue Heart (2014) og den nyligt udgivne single 'The Party That Never Ends' (2021) fra deres debutalbum 'Monster Cocks’. De er blevet hyldet af NME, The Vice, Hero Magazine og flere andre internationale medier og 'Monster Cocks' fik 4/6 stjerner af musikmagasinet GAFFA med ordene:

"Gäy spiller noget så håbløst og skamløst umoderne som velspillet og -produceret uforfalsket rock'n'roll. Der hele tiden sigter mod det sjove, det legesyge og det på ingen måde (selv)højtidelige.

Du kan høre The Clash (uden den politiske indignation) på ”Lost In Samsara”, der har et herligt guitarshuffle-drive, der bare buldrer derudad. På albumåbner ”That Stupid Rock'n'Roll” kan der høres både 50'er-doo-whoop backingkor, en charmerende skramlende Håkansk popidentitet og The Libertines i deres debuterende velmagtsdage, før China White Heroin blev destruktivt ødelæggende for det kreative udtryk." Læs hele GAFFAs anmeldelse her.

Lyt til GÄY her

Om Klub Soja

Soja er Islands Brygges nye, eksperimenterende rockklub. Soja agter med støj og stads at forurene alle strategisk sanerede musikudtryk. Find Klub Soja på Facebook her.

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18