Københavns Kommunes logo

Immanuel Wilkins (US) x Jazz by the Sea

En af de mest uundgåelige nye stjerner på den moderne jazzscene åbner Jazz by the Sea med blues- og gospel-påvirket jazz.

Den 25-årige amerikanske saxofonist Immanuel Wilkins er en af de mest uundgåelige nye jazzstjerner på den moderne jazzscene. Hans debut udkom i 2020 på ikoniske Blue Note, og nu står han klar til at fejre flere triumfer – ikke mindst med sin første koncert på Copenhagen Jazz Festival til åbningsaftenen på Jazz by the Sea den 30. juni

“The 7th Hand” (...) confirms the quartet’s commanding status on the scene.” – New York Times Critic’s Pick

Da Immanuel Wilkins udgav sit debutalbum “Omega” på selveste Blue Note i 2020, blev han og udgivelsen mødt med enighed fra et samlet anmelderkorps – her var en spirende stjerne. New York Times gav “Omega” æren af at være “Best Jazz Album”, mens Pitchfork beskrev pladen som et robust fundament, der vidnede om stort potentiale.

På flere måder minder Wilkins – og modtagelsen af ham – om den raketfart, hans landsmand og instrumentfælle Kamasi Washington fik nogle år forinden. Som Washington tilstræber Immanuel Wilkins et “storslået” og historiefortællende udtryk, men Philadelphia-fødte Wilkins er dog alligevel sin helt egen.

I 2022 udkom album nummer to på Blue Note, “The 7th Hand”, der var et af de mest omtale jazzudgivelser sidste år og som også strøg ind på årslisterne hos New York Times, Jazztimes og NPR. Som på debuten har Wilkins her allieret sig med pianist Micah Thomas, bassist Matt Brewer og trommeslager Kweku Sumbry. Pladen nærmer sig det traditionelle konceptalbum med en overordnet, ordløs fortælling, der både hylder sorthed og sætter religion i centrum. Det er blues- og gospel-påvirket jazz, der veksler mellem store armbevægelser og nære, intime øjeblikke.

Der er ingen tvivl om, at jazzverdenen kommer til at se meget mere til Immanuel Wilkins de kommende år. For nuværende kan publikum på Copenhagen Jazz Festival 2023 glæde sig til at opleve ham og holdet fra de to Blue Note-plader på udendørsscenen Jazz by the Sea, som han åbner fredag den 30. juni.

Fredag d. 30. juni, kl. 20:00 – Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge

Jazz by the Sea 2023

Tag med på rundtur i jazzens mangfoldige verden, når Copenhagen Jazz Festival og Kulturhuset Islands Brygge præsenterer koncerter med musikalsk udsyn på havnefronten.

Under temaet Jazz by the Sea inviteres publikum til nogle forrygende aftener med jazzmusik på en af festivalens største og mest populære scener. 

Alle koncerter foregår under åben himmel. Der er unummererede siddepladser.

Dørene til koncerten åbner kl. 18.00

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge, Udendørskoncert

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med