Københavns Kommunes logo

Humleridderne + support: TBA

Den legendariske Amager-hiphopgruppe Humleridderne er tilbage på hjemmebane til et brag af en fest!

Årets jule-old school hip-hop-fest afholdes på J-DAG den 3.11 i Kulturhuset Islands Brygge.
Ama’r drengene er klar på hjemmebane - postnummer 2300!

Humleridderne blev dannet i 1987 i Tårnby på Amager og bestod af Dan Holmfjord, Jimmi Sommer og Daniel Herfort-Bruun. Gruppen fik især succes i midthalvfemserne i kølvandet på den bølge af dansk rapmusik som bl.a. MC Einar, Rockers By Choice og Østkyst Hustlers havde stået i spidsen for, og deres første album var da også delvist produceret af Chief 1 fra RBC.

Humleridderne kom vidt omkring og bidrog bl.a. i 1996 med "Røvervisen" på Åh Abe-CD'en Hej Frede 1996. Humleridderne blev hurtigt en af Danmarks mest succesrige rapgrupper og fik tilmed prisen som "Årets nye danske navn" ved Danish Music Awards i 1997 for deres første album Jeg Gi'r En Omgang Hvis Du Gi'r To!!, som bl.a. indeholdt hittet "Malerhjerne". Det solgte næsten 100.000 eksemplarer. Senere i 1997 udsendte gruppen deres andet album, En Genial Gaveidé som indeholdt den samfundskritiske "Brobygningshysteri" om Øresunds-broen, samt "Operation Blå Storm" – som var Humleriddernes modtræk til tidens Smølfe-udgivelser.

I 2003 udsendtes gruppens foreløbigt sidste album Supersky, Året efter gik Humleridderne stille og roligt på standby. Dan og Jimmi fortsatte deres malergerning, som var blevet sat på stand by i gruppens hektiske år og Daniel Herfort-Bruun gik i lære som revisor, og helligede sig familielivet.

Humleridderne spillede "Malerhjerne" på Bøgescenen på Skanderborg Festivalen i 2009 som en del af Smukkoncerten Vol. II. Og siden er det blevet til få løse optrædener gennem tiden men ….… efter den store succes på VEGA den 02.11 2018, hvor de sammen med MC Einar fejrede årets julebryg og MC Einars 30 års jubilæum, er de originale medlemmer klar til en ny sommertour i 2021 og 22 og interessen er allerede stor.

Den 28. november 1995 udkom "Jeg Gi'r En Omgang Hvis Du Gi'r To"... Det kunne bandet fejre med 25 års jubilæum i 2020.

Kontakt

Kulturhuset Islands Brygge, Koncertsalen

Islands Brygge 18

2300 København S
Del med